2020. november 29.
A német JOOP! Ruházati és kozmetikai márka története

A Joop GmbH, vagy JOOP! egy német luxus divatház, amely kortárs ruházatra és kozmetikai cikkek gyártására specializálódott. A vállalatot Wolfgang Joop német divattervező, 1986-ban hamburgi németországi tervezőmárkájaként alapította. Joop, aki 1981 óta vezetéknevén árusított designer ruhákat, sikeres licencüzletágat alapított, amely végül előkelő női ruházatot, férfi ruházatot kínált, valamint gyerekruházatot, kiegészítőket és otthoni cikkeket.

[wp_ad_camp_1]

Hogy megkülönböztesse a márkát önmagától a művésztől, felkiáltójelet adott a névhez. Másodlagos ága a farmer és sportruházat kollekció, és a farmereket 1988-ban hozták létre. A cég leginkább az eredetileg 1987-ben piacra dobott hatalmas illatkínálatával lett figyelemre méltó. Új illatokat vezettek be az amerikai piacra, míg ruháit a New York-i divathéten mutatták be, és olyan amerikai kiskereskedők árusították, mint a Saks Fifth Avenue.

1998-ban Wolfgang Joop és elidegenedett üzleti partnere részvényeik 95% -át eladta egy befektetőnek, míg Joop a márka kreatív igazgatója maradt. 2001-ben Joop eladta a fennmaradó 5% -ot, és otthagyta a céget. A konglomerátum, a hamburgi Wünsche AG, maga is nagy adósságban volt, és nem tudja visszafordítani a Joop! hanyatlását és 2001 végén csődöt jelentett. 2003-ban a Wünsche AG felszámolója eladta a Joop-ot három korábbi dolgozójának egyenlő részvényekben és üzleti egységekben (divat, kiegészítők/bőr és illatanyagok/kozmetikumok). 2006-ban a svájci székhelyű Holy Fashion Group divatengedélyező kifizette a kiegészítők tulajdonosát Egana Goldpfeilt, és most a Joop ruházati és kiegészítők üzletágának tulajdonosa. Az illat- és kozmetikai üzlet a New York-i Coty Inc.-nél marad. A Joop! farmereinek és a gyerekruháinak gyártása a 2000-es évek végén megszűnt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs