2017. február 02.
A mellrák tünetei és megelőzése

A nők esetében a legelterjedtebb és legsúlyosabb betegség a mellrák, kutatások után sem tudták meghatározni a szakemberek, hogy mitől alakulhat ki ez a daganat. Két fajta mell daganatot különbözetünk meg, az első agresszív tumorforma képében jelenik meg, a másik lassan, krónikusan zajlik le. A betegséget stádiumtól függően kezelik, ezért fontos, rendszeres részt venni a szűrővizsgálatokon.

[wp_ad_camp_1]

A mellrák kialakulását is, a többi betegséghez hasonlóan nagyban befolyásolja a helytelen, egészségtelen táplálkozás. A kutatások során rájöttek, hogy a túlzott húsfogyasztás miatt nagyobb az esélye a melldaganat kialakulásának. A daganatok ösztrogén hormonokat tartalmaznak, ezért nem ajánlott a zsíros ételek fogyasztása, mivel így megakadályozhatja, hogy ebből a hormonból minél kevesebb kerüljön a szervezetébe. Azonban kifejezetten ajánlott a szójatermékek fogyasztása, mert ezzel a táplálékkal csökkenteni lehet a betegség kialakulásának esélyét, valamint segíthet a szenvedő betegeken is. A mellrák legfontosabb tünetei közé tartozik a mell alakjának a megváltozása, a kivörösödés, a gyulladás. Vannak olyan személyek, akiknek a hónaljukban nyirokcsomó alakul ki, valamint a mellbimbójuk is elváltozik.

A fogamzásgátló tabletta szedése előtt érdemes nőgyógyász tanácsát ki kérni, mivel az ilyen típusú tabletták miatt is kialakulhat a mellrák. Minden nap fogyasszon gyümölcsöt és zöldséget, mivel a szervezetbe kerülő vitaminok, ásványi anyagok által csökkenthető a melldaganat kialakulásának esélye. Fontos, hogy naponta minden nő végezzen önvizsgálatot a mellein, és ha a megszokottól eltérő dolgot észlel, akkor forduljon szakemberhez. Legyen önnek is fontos az egészség, ezért figyeljen a teste jelzéseire.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs