2015. július 10.
A megfelelő futócipő kiválasztása

A futás egészséges sport; nemcsak fiatalok, de időseknek is ajánlott. A szakemberek figyelmeztetnek, csak megfelelő futócipőben lehet a futás élmény és nem kínszenvedés vagy teher, ezért figyeljünk oda a vásárlásnál.

[wp_ad_camp_1]

Ha lábunk formájához passzoló cipőt húzunk, megspórolunk egy esetleges sérülést. Az eltérő anatómiai adottságokat tekintve gondosan kell kiválasztani, lehetőleg egy tapasztalt személy segítségével. A futócipőket árusító márkaboltokban vagy webáruházakban érdemes a vásárlást megejteni, amiről 100%-osan tudjuk, hogy megbízható és készséggel segítenek a számunkra megfelelő futócipő kiválasztásában. Az ár ne legyen mérvadó, mivel egy komoly futócipő nem olcsó befektetés. A megfelelő futócipő kiválasztása felelősség önmagunkkal szemben, mivel lábunk és hátgerincünk egészsége a tét. A boltokban, nagy áruházakban kapható kínálatból azt a példányt kell kiválasztani, amelyik minden szempontból passzol hozzánk. Nemtől, kortól és a láb anatómiai felépítésétől függ, melyik futócipő lesz számunkra ideális. Tény, hogy a gyártók egyfajta átlagot vesznek figyelembe; a valószínűsíthetően népszerű, átlagos fajtákat helyezik előtérbe.

A szakemberek nem győznek figyelmeztetni: nem mindegy, milyen stílusú lábbelit húzunk a lábunkra. A futócipők funkciója a szerint változik, milyen céllal kívánja használni a futó személy. A futócipők vásárlásánál azt a lehetőséget is számba kell venni, hogy milyen rendszerességgel fogjuk viselni. Gyakori használatnál felmerül a váltócipő beszerzésének gondolata, ami jó ötlet, ha nem szeretnénk cipő nélkül maradni egy esős nap után. A viseltes és piszkos lábbelit tilos mosógépbe rakni, mivel kárt tehet az anyag minőségében. Óvatos tisztítása javasolt, lehetőleg puha kendővel.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs