2021. január 04.
A manzárdablakok és építészetük

A manzárdablak egy ablak, amelyet általában függőlegesen helyeznek el a lejtős tetőn. A manzárd saját tetővel rendelkezik, amely lehet lapos, ívelt, hegyes vagy díszes. A tetőablakok beépíthetők a tetőbe vagy a falba, és sokféle formában és méretben kaphatók. A manzárd tetője kiegészítheti a nagyobb tetőt vagy a ház egyéb építészeti részleteit. Ezek szépséget nyújthatnak otthonának, de sokszor nevetségessé tehetik a házat, ezért alaposan meg kell fontolnia, hogy mikor és hova építi be őket.

[wp_ad_camp_1]

A manzárdablakok külső és belső szépségűek és vonzóak lehetnek. Belül, ami sötét lehet, a tetőablakkal lakhatóvá válhat. Egy további fürdőszoba kibővíthető egy tetőtérrel, amelyet egy nagy hálószobába bújtatnak. Az otthon számára biztosított további hely mellett a természetes fény és a szellőztetés hívogatóbbá és egészségesebbé teheti a belső tereket. Kívülről egy manzárd meghatározhat bizonyos házstílusokat – az újkoloniális és gyarmati ébredést, a Stick stílust, a Chateauesquet, a Második Birodalom stílusát és az American Foursquare-t amely mind olyan házstílus, ami általában tetőtéri szobát tartalmaz. Ezenkívül egy manzárd vízszintesen orientált háznak adhat magasságérzetet, különösen, ha a ház nagyon közel van egy utcához.

Megfelelő kialakítás esetén a ez a tetőréri szoba hangsúlyozhatja a ház testének építészeti részleteit – a viktoriánus vonalakat, oromzatot, sőt az ablakok hasonlóságát és szimmetriáját is növelheti hasonló gondolkodású manzárdokkal. Az extra hálószobák mellett a tetőtériszoba által létrehozott további belső tér más irányt vett a beltéri vízvezeték találmányával. A fürdőszobákhoz térmagasságra van szükség, és a tetőtér lehetővé teszi, hogy ezt a magasságot hozzáadják egy WC, mosdó vagy kád fölé. Ez lehetővé teszi, hogy a tetőtérben fürdőszoba legyen a fő lakosztályhoz, vagy a ház kiegészítő fürdőszobája.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs