2021. december 21.
A máj egészsége és „karbantartása”

A máj egy ellenálló szerv, amelyet könnyű figyelmen kívül hagyni – amíg valami elromlik. Széleskörű felelőssége miatt egészséges máját vírusok, mérgező anyagok, szennyeződések és betegségek támadhatják meg. A máj azonban még ostrom alatt is nagyon lassan panaszkodik.

Máj egészsége vár önre is a legjobb étrend kiegészítőkkel a vitaminstore.hu weboldalon tehát keresse fel weboldalunkat és tudjon meg többet most. Számos egészségügyi probléma megakadályozhatja a máj megfelelő működését, és betegségeket okozhat. A májbetegségnek számos gyakori tünete van, beleértve a sárgaságot, a májelégtelenséget és a máj megnagyobbodását. Alkoholos májbetegség: Az alkoholos májbetegség az alkohollal való visszaélés következménye. Az emberek nagy százaléka iszik alkoholt, és a legtöbben ennek következtében kifejlesztik a májbetegséget. Cholestasis: Ez akkor fordul elő, ha az epe kiáramlása a májból korlátozott vagy blokkolt. A kolesztázist bizonyos gyógyszerek, genetikai tényezők vagy akár terhesség is okozhatja. Előfordulhat a szervezet emésztőrendszerében megrekedt daganat vagy epekő okozta elzáródás miatt is.

Azok az emberek, akiknek májproblémáik vannak, gyakran nincsenek tudatában, mert előfordulhat, hogy kevés tünetük van, ha egyáltalán van. A mája annyira elszánt szerv, hogy akkor is tovább működik, ha kétharmada megsérült. A kicsivel több mint egy kilogramm súlyú mája egy összetett vegyi gyár, amely a nap 24 órájában dolgozik. Gyakorlatilag mindent feldolgoz, amit eszik, iszik, belélegez vagy a bőrödre kened; valójában a máj több mint 500 olyan funkciót lát el, amelyek létfontosságúak az élethez. A máj minden nap segíti szervezetét azáltal, hogy energiával látja el, leküzdi a fertőzéseket és méreganyagokat, segíti a véralvadást, szabályozza a hormonokat és még sok minden mást. Bővebb leírásért keresse fel a vitaminstore.hu weboldalt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs