2016. április 22.
A Loire menti kastélyok

Franciaországban rengeteg gyönyörű látnivaló várja a kirándulókat. Történelmi és kulturális szempontból is nagyon sok nevezetességgel lehet találkozni. Egy franciaországi utazás során senkinek sem szabad kihagynia a Loire-völgyi kastélyokat. Olyan szemkápráztató látványban és élményben lehet része a látogatónak, amely életre szóló lehet. Nagyon sok nyaralás és kirándulás során a szórakozást keresik legtöbben, ám Franciaországban találkozhat a történelmi múlttal és a francia nép kultúrájával. Tudásban, ismeretekben és látnivalókban gazdagabb lesz.

[wp_ad_camp_1]

A francia uralkodók a reneszánsz stílusnak köszönhetően a Loire folyó mentén lenyűgöző kastélyokat építtettek. A Loire-völgye 2000 óta az UNESCO által jegyzett világörökség része lett. Híres személyek nevét említi a feljegyzés, akik valamilyen téren kapcsolódnak e gyönyörű építményekhez, mint Szent Márton püspök, Leonardo da Vinci, Descartes vagy Balzac. A Loire menti csodálatos kastélyok legszebbikének tartják a Chambord kastélyt, amelyet I. Ferenc építtetett, valamint egy részének a tervezése Leonardo da Vinci nevéhez fűződik.

A reneszánsz stílusjegyekkel rendelkező kastély egyik fő jellegzetességének tartják a kétirányú csigalépcsőt, a lélegzetelállító tornyait valamint a négyszáznegyven üresen álló szobáját. A várak közül a sorban a második helyen talán a Chenonceau kastély áll, amelyet a „Hölgyek kastélyának ” is neveznek. Mindez azzal magyarázható a tulajdonosok többsége hölgy volt, akik nagyon igyekeztek azon, hogy megtartsák a vár külsejének szépségét és hangulatát. Meseszép parkjai és kertjei vannak, valamint az épületben 16. századi bútorok találhatóak.

Tovább haladva a Loire folyó mentén kihagyhatatlan a gótikus s reneszánsz stílusban épült Amboise kastély. Csodálatos itt is a kilátás, az épület drága bútorzata, de mindezek között a legnevezetesebb helynek számít Szent Hubertus kápolnája. Itt helyezték ugyanis örök nyugalomra Leonardo Da Vincit, aki élete utolsó napjait itt töltötte. Minden Franciaországba utazó kiránduló ne hagyja ki a ezt a csodálatos látványsorozatot.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs