2020. november 12.
A Loewe divatház története

A Loewe egy spanyol luxus divatház, amely bőrtermékekkel, ruházattal, parfümökkel és más divatkiegészítőkkel foglalkozik. Az 1846-ban alapított Loewe 175. évét tölti be LVMH legrégebbi luxus divatházaként.

[wp_ad_camp_1]

A céget 1846-ban hozták létre, amikor egy madridi spanyol bőrműves csoporthoz csatlakozott Enrique Loewe hesseni származású kereskedő. A 20. század elejére sok figyelemre méltó ember érdeklődött Loewe iránt, és Ena királynő törzsvásárlóvá vált. 1905-ben XIII. Alfonso kiadta nekik a királyi kinevezési parancsot, így Loewe a spanyol királyi háztartás szállítója lett. A vállalat népszerűsége gyorsan növekedett, és olyan emberek népszerűsítették, mint Ernest Hemingway, Ava Gardner, Rita Hayworth, Marlene Dietrich és Sophia Loren. A Loewe üzletek világszerte megtalálhatók. 2014-ben a Loewe 143 üzlete főleg Spanyolországban és Japánban volt megtalálható. Az első londoni üzlet 1963-ban nyílt meg a Mayfair Mount Street-en.

A Loewe 1983-ban nyitotta meg első amerikai üzletét New Yorkban – egy háromemeletes üzletet a Trump-toronyban, amely 1993-ban bezárt. A társaságnak három üzlete van az Egyesült Államokban, amelyek Miami Design Districtben (2016 óta), a Las Vegas-i Wynn Hotelben (2018 óta) és New Yorkban (2019 óta) találhatók. 2016-ban a Loewe megnyitotta a Casa Loewe Madridot, a márka első üzletét Madridban, és – 9.750 négyzetméterrel a világ legnagyobb üzlete ez. A cég központi irodájának földszintjén található, egy mérföldkőnek számító 19. századi épületben. 1988-ban Enrique Loewe y Lynch, a cég alkotójának dédunokája megalapította a Loewe Alapítványt, egy magán kulturális alapítványt, amely kulturális eseményeket és kiállításokat támogat. Az alapítvány 2002-ben a spanyol kormánytól aranyérmet kapott a képzőművészetben való érdemekért. Jonathan Anderson tervező kezdeményezését követően 2017-ben megalapították a Loewe Alapítvány Kézműves Díját.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs