2020. július 25.
A levegő-levegő típusú hőszivattyúk

A levegő-levegő hőszivattyúk a levegőforrás-hőszivattyúk (ASHP) kategóriájába tartoznak. Ezek olyan fűtési rendszerek, amelyek hőforrásként a külső levegőt, a beltéri levegőt pedig a hűtőforrásként használják. A hűtés lehetővé tétele érdekében a rendszert nyár folyamán meg lehet fordítani.

[wp_ad_camp_1]

Ide kattintva olvashat a témáról. A hőszivattyú nyáron megfordítható, hogy lehűtse a házat. A hőszivattyú megfordításával a levegő vízbe kondenzálódik a beltéri egység belsejében. Ezért ennek az egységnek csatornával kell rendelkeznie. Vegye figyelembe, hogy a hőszivattyú hűtési üzemmódban több energiát fog elfogyasztani. A levegő-levegő hőszivattyúk beltéri és kültéri egységből állnak, hűtőcsövekkel és elektromos kábellel összekapcsolva. A telepítőnek képesnek kell lennie arra, hogy segítsen a helynek megfelelő típusú beltéri és kültéri egység kiválasztásában, valamint az ideális helyek megkeresésében. A beltéri egységnek képesnek kell lennie arra, hogy a hőt könnyen eljuttassa más helyiségekbe. Ha a háznak két vagy több emelete van, a beltéri egységet gyakran az egyik alsó szintre kell helyezni egy nyitott lépcső közelében. Lehetőség van több beltéri egység telepítésére is.

Noha a technológiai áttörések az utóbbi években csendesebbé tették a beltéri egységet, gondosan mérlegelnie kell, hol kell elhelyezni a zajtól függően. A kültéri egység megfelelő elhelyezése a hosszú távú működés és az energiamegtakarítás szempontjából fontos. A kültéri egység rezeg. Ezért nem javasoljuk, hogy közvetlenül a házhoz rögzítsék, hanem a földre lenne érdemesebb felszerelni. A kültéri egységet esőtől és széltől is védeni kell. A kültéri egység több zajt bocsát ki, mint a beltéri egység. Ügyeljen arra, hogy távol helyezze el a szomszédságtól vagy olyan helyektől, ahol zavarhat a zaj.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs