2016. december 02.
A legtöbbet fényképezett városok

Bár Európa a világ második legkisebb kontinense, mégis a turisták több mint felét fogadja be minden évben. Tény, hogy a világ tíz leglátogatottabb városai közül hét város Európában található. Nem nehéz belátni, hogy miért: jól megőrzött kulturális örökségek, gazdag történelem és gyönyörű infrastruktúra az, ami szinte minden európai városban megtalálható. Most pedig nézzük meg, melyek is azok az európai városok, amelyeket a legtöbbször fényképeznek a turisták.

[wp_ad_camp_1]

A legtöbbet fényképezett város Európában Róma, Olaszország fővárosa, amely egy komplex város, hiszen egyszerre történelmi és modern egyben. Róma főként a római stílusú épületekről és a Vatikánról híres, és nem csoda, hogy már 2.500 éve egy fontos központja ez a kultúrának, a hatalomnak, illetve a vallásnak. A második legtöbbször fényképezett város Barcelona, ami Spanyolország leglátogatottabb városa egyben. A városban megtalálni mindent, ami a turistáknak és fényképezőiknek kedvezhet, a történelmi épületektől kezdve a szikrázó éjszakai életen át egészen a művészetekig. Barcelona legfényképezettebb épületei mindenképp azok, amelyeket Antoni Gaudi tervezett, ilyen például a Sagrada Familia templom.

Ezek után Párizs következik a listán, ami 45 millió látogatót fogad be évente. Párizs a világ egyik leghíresebb turista célpontja, így nem csoda, hogy ez a harmadik legtöbbször lencsevégre kapott városa. A várost a romantikus stílus jellemzi, és itt összeérnek az olyan hatalmas iparágak, mint a divat, a gasztronómia, a szórakoztatás, illetve a művészet. A negyedik a listán Isztambul, ami egykoron a török, illetve bizánci birodalom fővárosaként szolgált. Manapság Isztambul Törökország legnagyobb városa, amely összeköti Európát Ázsiával, tehát ez az egyetlen város, amely átível két kontinensen, így nem is csoda, hogy az emberek előszeretettel fényképeznek itt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs