2020. július 16.
A legszebb Sporades szigetek

A legenda szerint az istenek a Sporades-szigeteket úgy hozták létre, hogy színes kavicsokat dobtak az Égei-tengerbe. A mítosz tükröződik a Sporades névben, amely azt jelenti, hogy „szétszórtak”, valamint zöld dombjaik, zafír kék vizeik és homokos partjaik is utalnak a mítoszra.

[wp_ad_camp_1]

A Sporades szigetcsoport Görögország keleti partjainál található, négy állandó lakott szigetből áll, amelyek mindegyike egyedi utazási élményt nyújt a látogatók számára. Az Alonissos kevésbé fejlett, mint a Sporades-szigetek más szigete. Az Alonissos számos természeti látványossággal büszkélkedhet, és van egy kiterjedt útvonal-rendszere, amely felfedezésre vár. Mivel a Nemzeti Tengeri Park központja, az Alonissos körüli védett vizek kristálytiszták. A Megali Ammos kavicsos partja nagyszerű és úszásra alkalmas, és bár a sziget fő Patitiri-kikötője közelében fekszik, a látogatók gyakran magukévá tehetik a strandot. A sziget kultúráját bemutató kiállítások miatt a Patitiri Alonissos Hagyományos Ház Múzeuma megér egy látogatást, és a belépés ingyenes. A szigeten található kirándulóhajók kirándulásokat biztosítanak a közeli szigetekre, ideértve a Kyra Panagia-t is, amely a nemrégiben felújított 10. századi kolostor otthona.

A Sporades szigetek legdélebbi szigete és egyben a legnagyobb szigete Skyros az ellentmondások helye. Központi elhelyezkedése az Égei-tengeren a szigetet vonzó tengeri támaszponttá tette hosszú évek óta, de maguk az itt élő emberek ritkán mennek a tengerbe. Noha több mint 300 templom található a szigeten, a legtöbb magántulajdonban van. Noha a szigeten számos gyönyörű tengerpart található, hiányzik a többi görög szigeten kínált luxus szállás. Még a sziget tája is a sziklás hegyek, az erdők és a mezőgazdasági területek hiánytalan keveréke. A 13. századból származó kastély, a bronzkori település, a bizánci kolostor és a velencei pince a sziget sokszínű és egyedi kultúrtörténetének feltárása Skyros-felfedezésének része kell legyen.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs