2020. június 22.
A legszebb Romániai városok

Románia egy hihetetlen ország, amelyet mindenképpen meg kell látogatni, hiszen Románia sok városa úgy néz ki, mintha csak egy meséből emelkedtek volna ki szépségük és bájuk miatt. Ott van például Brassó és Segesvár régi utcái, ahol vándorolni egy igazi öröm, hiszen középkori őrtornyokat, elegáns templomokat és élénk piaci tereket láthat.

[wp_ad_camp_1]

Igazi germán megjelenéssel és életérzéssel Szeben egy érdekes város, amelyet meg kell látogatni, hiszen otthont ad az ország legnagyobb német közösségének, vagyis az utcáin különféle kulturális befolyások jelei láthatók. Bájos és festői hely, Nagyszeben óvárosában rengeteg nagyszerű építészeti stílus látható. A kiállítás legfontosabb elemei közül csak a régi fellegvárat és a Huet teret emeljük ki, amelyen gyönyörű gótikus épületek sorakoznak. Az év folyamán számos opera-, színházi- és filmfesztiválra került sor Nagyszebenben; mint ilyen, a város virágzó kulturális jelenléttel rendelkezik, valamint az ország egyik legjobb múzeuma, a Brukenthal Múzeum is itt található, amely számos kiváló műalkotást mutat be mind a román, mind a nemzetközi művészek munkáiból.

Az ország második legnagyobb városa, Kolozsvár, tele van csodálatos művészettel, építészettel és kultúrával. Fiatalos népessége miatt szórakoztató és ünnepélyes kiránduló hely lehet, különösen ha jó éjszakai életet keres. A barokk épületek és a régi templomok formájában megjelenő szép építészet mellett számos érdekes művészeti galéria és kulturális központ található szétszórtan; A látogatóknak mindenképpen meg kell állniuk a csodálatos Nemzeti Művészeti Múzeum mellett. Ezen kívül rengeteg békés park és nyugodt kávézó, valamint bár kínál Önnek pihenést. Az Erdélyben található Kolozsvár egyre népszerűbb úticél a jobb repülési összeköttetéseknek köszönhetően. Manapság sokan alapként használják fel a környező régió felfedezésére, amely tele van gyönyörű látványosságokkal és régi kastélyokkal.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs