2020. május 22.
A legszebb orosz kisvárosok

Oroszország hatalmas ország, és hatalmas köztársaságokat, autonóm államokat, és különböző kultúrájú, nyelvű és etnikai csoportokkal rendelkező régiókat foglal magában. Most többet tudhat meg az orosz kisvárosokról.

[wp_ad_camp_1]

A bájosan kompakt és festői Sviyazhsk-szigetváros a Volga és a Selyemút utcáinak történelmi átkelőhelyén fekszik, ami azt jelenti, hogy Rettenetes Iván számára stratégiai szempontból biztonságos terület volt, amikor 1551-ben megalapította a várost. Az erődöt darabokban szállították ide Uglichból, és mindössze négy hét alatt épült fel. A Nagyboldogasszony-székesegyház az egész oroszországi keleti ortodox falfestmények legszebb példáival büszkélkedhet. Uglich állítólag 937-ből származik, bár először 1148.-ban említették. Mint néhány történelmileg kiemelkedő orosz település esetében is, itt is van egy kastély, a Kreml, amelynek jelentése „kastély” vagy „fellegvár”) és ez Uglich nagy vonzereje.

A kisváros sok-sok templomot tartalmaznak, amelyek közül az egyik a lenyűgöző fehér színű Nagyboldogasszony-templom, amely 1628-ból származik. A szovjet idők óta turisztikai vonzerőként működő Kirillov város különösen egy dologról híres: a hatalmas Kirillo-Belozersky kolostorról, amelyet 1397-ben alapítottak. A város maga a kolostor köré nőtte ki magát, amely végül 12 templomot és a legfelsőbb templomot ölelte fel. Gyönyörű emeleti katedrálissal, háromszintes erődfalakkal van körülvéve ez az épület. A tóparti város vonzó, a természeti környezete a melegebb hónapokban bármikor felfedezhető, nem is beszélve a kolostorról – amely korábban Oroszország északi részén a legnagyobb és a legfontosabb volt. A felsorolt kisvárosok mellett érdemes fellátogatni Shlisselburgot, Sortavalát, valamint Rostovot is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs