2020. február 08.
A legszebb horvát szigetek

Horvátországot a szárnyaló nyári hőmérséklete és az Adriai-tenger meleg türkizkék vize miatt kedvelik. Nemzeti parkjaival, titkos barlangjaival, kavicsos öböljével és a dombtetőn fekvő középkori épületekkel Horvátország azonban sokkal többet kínál, mint egy egyszerű tengerparti nyaralás.

[wp_ad_camp_1]

A tengerpart közvetlen közelében lenyűgöző és gyönyörű horvátországi szigeteket talál, mindegyik saját, egyedi látnivalókkal várja a vendégeket. Az Adriai-tenger egyik legtávolabbi szigete, Lastovo egyáltalán nem egy turistabarát sziget. Számos forgalmasabb szomszédos szigettel ellentétben csak egy szállodája van és kevesebb, mint ezer lakosa, de ez a magány a sziget varázsa. A snorkeling, a búvárkodás és a csillagok nézése itt napi teendő, és Lastovoban úgy gondolják, hogy Európában itt a legcsillagosabb az égbolt. Solta mindössze 45 percre van komppal Splittől – olyan közel, hogy gyakorlatilag a részének tekintik. A sziget a neolitikumba nyúlik vissza, és ismert a hagyományos halászati falvairól, helyi gazdaságáról, szezonális öbléről, valamint Horvátország legjobb napnyugtáiról. Solta remek célpont az evéshez.

A családi tulajdonban lévő gazdaságok által a sziget Horvátország legrégebbi hagyományainak ad otthont – az olívaolajnak, a bornak, az „Olintio” méznek és az 500 éves mézeskalácskészítő iparnak. Az Elafit-szigetek, Dubrovniktól nyugatra található, az Adriai-tenger egyik legszebb szigetcsoportját alkotják. Az összesen 14 festői sziget közül csak három fő szigeten lakik állandóan. A Kolocep az elafitok közül a legzöldebb, százéves fenyves erdökben, olajfaültetvényekben és narancsokkal és citrommal terhelt gyümölcsösökben gazdag. A hajóépítés egyik látványos helyszíneként számos római stílusú templommal büszkélkedhet a 9. századból.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs