2021. február 07.
A legszebb finn nemzeti parkok

Hatalmas, mindent elsöprő tájak, ősi erdők, mély tavak, záporozó folyók és hóval borított csúcsok teljesen varázslatossá és felejthetetlenné teszik a nyaralást Finnországban. A finn nemzeti parkok menedéket jelentenek a természetkedvelők és a látogatók számára, akik szeretnék megtapasztalni az életet Európa zord pusztájában. Az Északi-sarkkör közelében található parkokban számos vadon élő állat él, akik a havas síkságok és kristálytiszta patakok között élnek.

[wp_ad_camp_1]

Európa legérintetlenebb pusztaságának felcímkézve Hossa meglátogatása szinte olyan, mintha visszalépnénk az időben. A táj pompája teljesen magával ragadó – a kristálytiszta tavak, a fenyvesek és a rengeteg vadvilág teszi igazán különleges úticéllá. A parkot az utolsó jégkorszak formálta, és három vízi úttal és 130 tavacskával a terület ideális olyan tevékenységekhez, mint a sziklamászás és a kenuzás. Számos ősi sziklafestményt találtak Hossában, évezredekre visszamenőleg – a képek olyan medvéket ábrázolnak, amelyek ma is észrevehetők a parkban. A park jól megközelíthető jól karbantartott kerékpár- és gyalogos ösvényekkel rendelkezik, amelyek ideálisak kisgyermekes családok számára.

Az Archipelago Nemzeti Park hatalmas kiterjedése biológiai sokféleségben és hagyományos finn kultúrában gazdag. A park területe szigetekre és a szárazföldre terjed ki, ahol sok falu ad otthont a helyi lakosoknak. A szigetcsoport több szigetből áll, mint bármely más a világon, szélfútta és sziklás szigetei mezőgazdasági területek mellett ülnek. Vannak kompok, amelyek a szigetek között közlekednek, és egész évben elviszik a lakókat és a célállomásra látogatókat. A nemzeti park nagy vonzereje a vízisport; sokan kenuznak a szigetek környékén, mások vitorlás kirándulásokat élveznek. Télen néhány merész látogató még a befagyott tengeren is síel!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs