2020. június 16.
A legszebb Belize-szigetek

Belize sokat kínál az utazóknak, különösen azok számára, akik szeretik az óceánt, vagy időt töltenének egy gyönyörű pálmafákkal ellátott, fehér homokos parton. Ez egy gyönyörű ország, ahol számos lenyűgöző buja dzsungel és sziget van. Belize viszonylag új ország, csak 1981-ben nyerte el függetlenségét Nagy-Britanniától.

[wp_ad_camp_1]

A csodás Ambergris Caye, amelynek hossza 58 km (36 mérföld), a legnagyobb Belize több száz kis szigetéből. Az Ambergris Caye-n zajló tevékenységek nagy része a legnagyobb faluban, San Pedroban található. Ezen a szigeten, amely körülbelül 7.000 ember otthona, a látogatók nagy számú éttermet, bárt és szállást találnak. Noha az Ambergris Caye-i szálláshelyek többsége lazább és alkalmibb, néhány luxusszálodát is találhat. Az Ambergris Caye Belize egyik legjobb sziget a napsütéses tevékenységekhez és az éjszakai partizáshoz. Ezenkívül ezt a kedves kis szigetet az Islands.com a legjobb szigetnek nevezte, ahol élni lehet, tehát ha egy szigetre költözne, akkor fontolja meg Ambergris Caye-t.

Az egyik legismertebb Belize-sziget, a Caye Caulker alkalmi légköre, olcsó árai és bárjainak, valamint éttermeinek bősége vonzza a hátizsákos turistákat és a családokat, akik pihenést keresnek Közép-Amerikában. Számos búvárkodási lehetőség van a szigeten, és számos merülési túra elérhető olyan premier helyeken, mint a Hol Chan tengeri rezervátum, a Turneffe atoll, a Caye Caulker tengeri rezervátum stb. A keskeny vízcsatorna, az úgynevezett „The Split”, úszási helyekkel és piknikterülettel rendelkezik. A természet szerelmeseinek mindig nagyon tetszik a Half Moon Caye, amely egy nemzeti park és Belize első tengeri védelmi területe. Ez a hely több mint 90 különféle madárfajnak ad otthont – beleértve a fregattákat is. Érdekes hüllőkkel is találkozhat, köztük a szigetlevelű gekkóval, amely csak Belize-ben található. Ezenkívül a Half Moon Caye körüli vizek sokféle halfajnak adnak otthont.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs