2020. március 26.
A legszebb barlanglakások

Barlanglakásokat a világ számos régiójában találni. Ezek a barlangok lakásként és istentiszteleti helyként szolgáltak, és általában felszíni szerkezetekkel voltak kombinálva. Miután a barlangvárosok egy ideig lakottak voltak, a felszíni szerkezetek tönkrementek és csak a barlangok maradtak fenn.

[wp_ad_camp_1]

De nem minden barlanglakás elhagyatott. Kína északi részének bizonyos területein a barlanglakások továbbra is gyakoriak, és több mint 40 millió ember otthonaként szolgálnak. A Guyajut néha Kína legnagyobb labirintusának nevezik, ez egy ősi barlangház, Pekingtől kb. 92 km-re. Soha nem találtak pontos nyilvántartást róla, tehát senki sem tudja a pontos eredetét. A házat a Zhangshanying városra néző sziklák borítják. Az érdekes házkomplexum több mint 110 kőszobával rendelkezik, és ez a legnagyobb barlanglakás, amelyet Kínában valaha felfedeztek. Matmata egy kis falu Tunézia déli részén. Néhány helyi berber lakos tradicionális föld alatti „troglodyte” lakásokban él. Ezeket a barlanglakásokat egy nagy gödör ásása által hozták létre. A gödör kerületének környékén ezután barlangokat ástak, hogy helyiségként használják őket. Ezeket az otthonokat akkor tették híressé, amikor Luke Skywalker, nagynénje és Lars nagybátyja otthonaként szolgáltak.

A Hotel Sidi Driss valójában a Lars Homestead volt, és minden Csillagok Háborúja rajongó számára kötelező tartózkodási hely Matmatán. A Sassi di Matera („Matera kövek”) barlanglakások Matera óvárosában, Olaszország déli részén. Sassi őskori településről származik, és Olaszországban az első emberi települések közé tartozott. Az 1950-es években a kormány erőteljesen áthelyezte Sassi lakosságát a fejlődő modern város területeire. Néhány ember azonban továbbra is Sassi-ban él, csakúgy, mint őseik 9.000 évvel ezelőtt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs