2020. június 30.
A legnépszerűbb úti célok Dél-Spanyolországban

Andalúzia egy autonóm közösség, amely Dél-Spanyolország legnagyobb részét fedi le. Változatos tájjal, hosszú mediterrán tengerparttal és saját hegylánccal rendelkezik, és ismert róla, hogy a legmelegebb átlaghőmérséklet itt van egész Európában. Andalúzia egy „a vandálokat” jelentő arab szó fordítása, amely annak a ténynek köszönhető, hogy első osztályú helyzete miatt sok különböző kultúra és nemzet támadta meg azt.

[wp_ad_camp_1]

Ez egy sor olyan várost hozott létre, amelyek igazán multikulturális építészettel, konyhával és történelemmel rendelkeznek. Saját ünnepi kultúrájuk tele van fesztiválokkal és flamenco tánccal, tapasokkal és sherry-kel. A Doñana Nemzeti Park a termékeny folyó deltájában található, ahol a Guadalquivir találkozik a Földközi-tengerrel. A homokdűnék, mocsarak és síkságok ökológiai paradicsoma, amely menedékként szolgál a vadon élő állatok sok faja számára. A szerencsés emberek több helyi veszélyeztetett fajt is megfigyelhetnek, például az ibériai hiúzt és a spanyol császári sast is többek között. Mivel egykor a nemesség otthona volt, a látogatóközpontok és a tengeri múzeum mind újjáépített kastélyokban és palotákban találhatók, és érdemes megnézni őket.

Marbella, amely egykor a halászok egy icike picike faluja volt, ma a Costa del Sol egyik legsokoldalúbb és legszínesebb tengerparti üdülőhelye. A finom homokos tengerpartok és a Földközi-tenger tiszta kék vizei miatt érdemes ide látogatni,  bár számos történelmi látnivalót is érdemes felfedezni itt. Az ősi fallal körülvett város gyakorlatilag ugyanazzal a kinézettel büszkélkedhet, mint a 16. században. Amikor Marbella pálmafákkal szegélyezett tengerpartjai nem látogathatók, a látogatók sétálhatnak, és megnézhetik Európa néhány luxus otthonát és üdülőhelyét. A Puerto Banus jachtkikötője környékén fekszenek a város legjobb butikjai, éttermei és bárjai, ezért megéri ide elnézni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs