2021. augusztus 07.
A legnépszerűbb turisztikai látványosságok Törökországban

Törökország tele van ódon emlékművekkel, amelyek a hódítók felvonulásáról maradtak és olyan díszletekkel, amelyek lenyűgöznek a mai szem számára is. Törökország káprázatos célpont, amely Ázsiát és Európát öleli fel.

Élénk kultúrája, híres ételei és hatalmas történelme elbűvöl mindenkit, aki ide merészkedik, míg dicsőséges tájai-a napsütötte Földközi-tengertől a hatalmas hegyekig és a száraz pusztákig, önmagukban is kiemelkedőek. Akár városnézésen szeretné körbejárni Isztambul bizánci és oszmán dicsőségét, lustálkodni a tengerparton, elmélyedni a történelemben, romokban, például Efézusban, vagy látni a világ legszürreálisabb panorámáit Pamukkale-ban és Kappadókiában, ez az ország rengeteg látnivalót kínál az ide látogatóknak. Az első látványosság, amit megemlítenénk a világ egyik legszebb épületeként ismert, az Aya Sofya Múzeum (Hagia Sophia) varázslatos bizánci dicsősége nemcsak Isztambul, hanem Törökország egyik legnépszerűbb látnivalója. Külsejének megdöbbentő nagy részét az Oszmán hódítás után hozzáadott finom minaretek szegélyezik, míg a pompás freskókkal díszített belső tér nagyszerű emlékeztető a régi Konstantinápoly erejére. Ez a híres emlékmű kötelező minden, az országot meglátogató turista számára.

Törökországot meglátogatva nem szabad kihagyni Efezosz-t se, a hatalmas rom, kolosszális műemlékek és márványoszlopos utak városát. A mediterrán térség egyik legszebb, még mindig álló római városa, ahol megtapasztalhatja, milyen lehetett az élet a Római Birodalom aranykorában. Egy városnéző kirándulás legalább fél napot vesz igénybe, hogy lefedje a legfontosabb eseményeket és hosszabb ideig tart, ha valóban felfedezni szeretné, ezért ügyeljen arra, hogy megtervezze látogatását, hogy ne érezze azt rohanónak. Kappadókia szürreális, hullámzó sziklavölgyei minden fotós álma. A sziklagerinceknek és dombtetőknek hullámszerű sziklák vagy szokatlan alakú csúcsok hullámzó panorámái adnak otthont, amelyeket évezredes szél- és vízhatás alakított ki. Ezekben a völgyekben találhatók a bizánci korszak freskókkal díszített sziklás templomai is, amikor ez a terület fontos korai keresztény hely volt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs