2020. szeptember 20.
A legnépszerűbb turisztikai látványosságok Seattle-ben

A Puget Sound és a Washingtoni-tó között egy keskeny szoroson fekvő Seattle egy gyönyörű város, amely sokféle tevékenységgel rendelkezik, és amely biztosan a legválogatósabb utazóknak is tetszeni fog.

[wp_ad_camp_1]

Ez a környezettudatos város rengeteg túraútvonalat kínál a kerékpározáshoz, valamint egy világszínvonalú állatkertet, ahol az állatok megtekinthetők őshonos élőhelyükön. Ne felejtsük el a címeket nyert profi sport csapatokat, számos művészeti galériát és a vízre néző éttermeket. Íme egy pillantás Seattle legnépszerűbb turisztikai látványosságaira. A kortárs popkultúra sztárjai az EMP Múzeumban megtekinthetőek, amely a zenét és a sci-fi-t egyesíti a legegyedibb élménnyé. 2000-ben Paul Allen, a Microsoft társalapítója által alapított múzeum a zenekari versenyek, filmfesztiválok és változó kiállítások sorát kínálja, amelyeket érdemes megnézni. A fantázia és a horror érintései, valamint videójátékok és tudományos-fantasztikus irodalom is mind részei múzeumnak.

Az EMP gyakorlati tevékenységeket, a popzenei világ ritka tárgyait és egy több mint 500 gitárból készült szobrot is kínál. A Repülési Múzeum a világ legnagyobb magán légi- és űr múzeuma. A múzeumban repülőgépek, háborúkban használt repülőgépek, nyugdíjas Air Force One sugárhajtómű és űrsikló kiállítás is található. A kiállított repülőgépek között megtalálható a Lockheed Electra, amely Amelia Earhart utolsó repülőútja volt, valamint megtekinthető a British Airways Concorde és az első világháborús vadászgép. A Seattle-i kínai negyed sokkal több, mint csupán kínai éttermek és üzletek. Itt találhatók az ázsiaiak mellett japán, koreai, thai és vietnámiak által működtetett vállalkozások is, így valóban nemzetközi körzet. Ebben a több tömbből álló környéken különféle etnikai éttermek és élelmiszerboltok találhatók, akupunktőrök és a hagyományos kínai orvoslás gyakorlói is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs