2021. augusztus 01.
A legnépszerűbb látnivalók és tennivaló Tokióban

Tokió, Japán fővárosa és Ázsia egyik legjobb látogatási helye, a császári palota, valamint a kormány és a parlament székhelye miatt is. Japán fő szigetei közül Kelet-Közép-Honshu-ban található ez a nagy lakosságú város, amelyet érdemes meglátogatni, de remek kiindulópont lehet az ország más részeinek felfedezéséhez is.

Infrastruktúráját és kialakítását tekintve a világ egyik legmodernebb városa – nagyrészt az 1923-as földrengés és a második világháború pusztítása miatt – Tokió a világ legdrágább lakóvárosa is. Szerencsére a kiváló vasúti és metróhálózatoknak köszönhetően az egyik olyan város a világon, ahol a legegyszerűbb közlekedni. Tokió kulturális oldala híres számos tennivalójáról és legfontosabb látnivalóiról, beleértve a múzeumokat; fesztiválok; nemzetközileg elismert konyha; és professzionális sportklubok, köztük a baseball, a futball és a hagyományos japán elfoglaltságok, például a sumo birkózás. Ez a város is gazdag zenében és színházban, számos helyszínen megtalálható a japán zenétől, a szimfonikus zenekarokon keresztül, egészen a pop- és rockkoncertekig.

A tokiói Marunouchi negyed fő attrakciója a császári palota (Kōkyo), a gyönyörű, 17. századi parkjaival, falakkal és árkokkal körülvéve, amelyet a császári család továbbra is használ. A császári palota azon a helyen áll, ahol 1457-ben a feudális lord Ota Dokan felépítette az első erődöt, a központot, ahonnan Tokió városa (vagy Edo, ahogy akkoriban nevezték) fokozatosan növekedett ki. A palota olyan híres, mint a belsejébe vezető Nijubashi-híd, amely a nevét (“kettős híd”) a vízben való tükröződésről kapta. További figyelemre méltó tulajdonságok közé tartozik a palotát és annak kapuit körülvevő két méter vastag fal, amelyek közül az egyik a Kelet-Higashi-Gyoen kerthez vezet. Ginza Tokió legforgalmasabb bevásárlónegyede, és olyan ikonikus, mint a New York-i Times Square, de sokkal régebbi. Valójában évszázadok óta az ország kereskedelmi központja és itt találkozott Japán öt nagyvárosát összekötő ősi út. Az exkluzív üzletekkel szegélyezett Ginza negyed szórakoztató, ha egyszerűen csak kószálni szeretne a város ezen részén. Még jobb, ha beül a sok tea- és kávézó vagy étterem egyikébe, miközben nézi, ahogy a világ elrohan.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs