2021. június 23.
A legnépszerűbb látnivaló Kubában

Kuba, a Karib-tenger legnagyobb szigete, amely gazdag a történelemből, a kultúrából és a lebilincselő misztikumból. Élő zene árad a macskaköves tereken. Havanna világörökség részét képező óvárosában, a régi autók még mindig cirkálnak az utcákon, a gyönyörű régi épületek pedig Kuba fantasztikus hangulatát adják.

Azonban Kuba is bővelkedik a természeti szépségekben, nem csak a fantasztikus régmúlt jellegű városokban. Ez a hatalmas sziget több mint 5000 kilométer tengerparttal rendelkezik, amelyek nagy részét káprázatos strandok szegélyezik. Mindezzel, a történelemmel és szépséggel, valamint a kiváló búvárkodással és halászattal Kuba olyan mélységet és változatosságot kínál, amellyel kevés karibi sziget tud vetélkedni. Fedezze fel ezt a magával ragadó országot Kuba legnépszerűbb látnivalóinak néhány darabjával.

Az UNESCO Világörökség része, a Habana Vieja vagy a régi Havanna a kubai történelem jól megőrzött szelete. A macskaköves utcákon sétálva és a nagyszerű barokk és neoklasszicista épületeket bámulva könnyű elképzelni, milyen volt az élet Kubában 200 évvel ezelőtt. A kiterjedt felújítások most új életet lehelnek a történelmi épületekbe. A főbb látnivalók közé tartozik a Plaza de la Catedral, ahol a kubai barokk katedrális de San Cristobal található; Varadero Kuba egyik leghíresebb tengerparti úti célja, és a Karib-tenger egyik legjobb strandjának ad otthont. Egy félsziget mentén húzódik, amely az északi partoknál a tengerbe mélyed; felvonóhíd köti össze a szárazfölddel. Ugyancsak az UNESCO Világörökség részét képező Trinidad városának felfedezése olyan, mintha visszalépnénk az időben. A városközpont gyönyörűen felújított épületei és macskaköves utcái furcsa gyarmati hangulatot árasztanak. Az építészet nagy része a 17. és a 19. századból származik, amikor Trinidad mind a cukor-, mind a rabszolga -kereskedelemből virágzott. A csillogó strandokkal szegélyezett Guardalavaca Holguin tartományban található, csendesebb és távolabbi, mint Varadero. A buja lombok a tengerpart elsöprő részét szegélyezik, rengeteg árnyékos foltot biztosítva azoknak, akik pihenést keresnek a trópusi napsütéstől.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs