2021. január 07.
A legjobb tennivalók Long Beachen, Kaliforniában

Bár sokszor figyelmen kívül hagyják mind Los Angeles, mind Santa Monica mellett, a napsütötte tengerparti városban, Long Beachen több mint elegendő van ahhoz, hogy megalapozza a látogatást. A világ egyik legnagyobb és legforgalmasabb kikötője rengeteg szórakoztató programot kínál Long Beachen, és a város különösen ismert csodálatos vízpartjáról.

[wp_ad_camp_1]

Long Beach egyik legnépszerűbb környéke a Belmont Shore. A város központjától mindössze tíz perces autóútra fekvő terület nagyon kellemes körbejárható terület, nyugodt légkörrel. A kerület életének nagy része a Second Street körül forog, amelyet egyedi butikok, éttermek, hangulatos kávézók és divatos bárok szegélyeznek. Ezektől a nyüzsgő blokkoktól eltekintve a Belmont Shore nagy része lakóépület, gyönyörű spanyol stílusú otthonokkal. Visszafelé a városban találkozunk a Long Beach Art Museummal, amely az óceánra néz. Lenyűgöző gyűjteménye a dekoratív művészetektől és bútoroktól kezdve a festményeken, rajzokon és szobrokon át mindent tartalmaz.

Az 1950-ben alapított kicsi, de kiváló múzeum elfoglalja a gazdag filantróp Elizabeth Milibank Anderson egykori nyári otthonát. Az évszázados kézműves kastélyban több mint 3000 műalkotás található, számos kiállítással a helyi kaliforniai művészekre összpontosítva. Drámai módon a környezet fölé emelkedik a Walter Pyramid, egy hatalmas, többcélú aréna, a Kaliforniai Állami Egyetem Long Beach-i campusán, mindössze tizenöt perc autóútra északkeletre a központtól. Az 1994-ben megnyitott tornyos épület egyike az ország négy piramisának. Sötétkék alumíniummal borítva mindkét oldal 105 méteres, az aréna csúcsa pedig figyelemre méltóan emelkedik tizennyolc emeleten a város látképe felett. A barlangos belső térben mind az egyetem férfi, mind női kosárlabda és röplabda csapata játszik.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs