2021. január 28.
A legjobb tennivalók Glasgow-ban

Az egykori ipari erőműként Glasgow ma virágzó kulturális központ, világszínvonalú művészeti galériákkal, múzeumokkal és színházakkal, bárhová is néz. Skócia legnagyobb városa rengeteg látnivalót kínál Glasgow-ban. Remek vásárlási és étkezési lehetőségeket lehet itt élvezni, mielőtt belemerülnénk a lüktető élő zene és éjszakai élet színterébe.

[wp_ad_camp_1]

Szórakoztató és családbarát hely a látogatásra, a korszerű Glasgow Tudományos Központ csak rövid távolságra fekszik a város központjától. A Clyde folyó déli partján elhelyezkedő modern épületek érdekes és interaktív kiállításokat tartalmaznak, amelyek a tudomány és a technológia területére összpontosítanak. A 2001-ben alapított űrkorszakos központban számos galériát fedezhet fel, és kipróbálhatja a gyakorlati kísérleteket és tevékenységeket. Ezen kívül van még egy IMAX mozi és planetárium, ahol megtekinthetők a fenomenális kilátások a 127 méter magas forgó Glasgow-torony tetejéről. Rövid autóútra a központtól délre található a Pollok Country Park, amely fantasztikus tájjal és természettel büszkélkedhet. Rendszeresen Nagy-Britannia és Európa legjobb parkjai közé sorolva rengeteg festői utat, kertet és vidéket élvezhet itt, játszóterekkel együtt.

Ez egy kiterjedt birtok része, és a parknak van egy idilli folyója, amelyen sétálhat, valamint néhány szép erdő és rét is megtalálható itt, amelyeken keresztül lehet biciklizni. Pompás területein kívül található a kifinomult Pollok-ház is, amely a Burrell-gyűjteményt tartalmazza; egy gyönyörű művészeti galériát. Ha egy kicsit vásárolni szeretne, amikor Glasgow-ban tartózkodik, akkor keresse fel a nyüzsgő Buchanan utcát. Az Egyesült Királyság egyik legforgalmasabb bevásárló utcáját divatos üzletek szegélyezik, kávézókkal és éttermekkel körülvéve.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs