2021. március 30.
A legjobb tengerpartok Koh Lipe-ben

Koh Lipe, Thaiföld délnyugati részén, egy trópusi sziget paradicsoma: dzsungelek, félreeső tengerpartok, imbolygó pálmák és nyugodt vizek borítják. A szigeten Thaiföld legjobb zátonyai találhatók, ami igazán nagyszerű snorkelinget és búvárkodást kínál. A Tarutao Nemzeti Park előtt található, a Butong-szigetcsoport lakatlan szigetei veszik körül.

[wp_ad_camp_1]

A Billa Beach egy kis, félreeső tengerpart, amely az Andamán-tengerre néz. Nem vonzza a turistahordákat, mint más Koh Lipe part, így ha békére és nyugalomra vágyik, ez a legjobb hely lehet az Ön számára. Mivel Koh Lipe körülbelül egy órányi hajóútra fekszik Thaiföld szárazföldjéről és a malajziai Langkawiból, ez kedvelt célpont mindkét helyről érkező turisták számára. Ha egy elhagyatott thaiföldi szigetet keres, Koh Lipe nem a megfelelő hely.  Azonban, ha nem a főszezonban, azaz májustól októberig jár, élvezheti a gyönyörű homokos tengerpartokat tömeg nélkül, bár egyes szállodák zárva lehetnek. Az év bármely szakában azonban remek sznorkelinget, valamint gyönyörű napfelkeltét és naplementét élvezhet.

Az apró Sanom parton a víz a türkiz különböző árnyalatú, a világostól a sötétig, de még mindig olyan tiszta, hogy a víz alatt láthatja a sziklákat. Ez az eldugott tengerpart remek fehér homokkal rendelkezik, ha barnulni szeretne, ráadásul a víz is elég nyugodt az úszáshoz. Lehetséges, hogy láthat kis papagájokat, és Mynah madarakat, akik a közeli dzsungelből érkeznek. Ennek a tengerpartnak a fő vonzerője azonban a kiváló búvárkodási lehetőség, amelyet egyesek világszínvonalúnak minősítenek. A Sanom csak egy rövid sétára fekszik a Pattaya tengerparttól egy fa járdán. A tengerparton egy szezonális üdülőhely tengerparti bungalókat és búvárközpontot kínál. A Pattaya tengerpart Koh Lipe legnagyobb és leglátogatottabb partja, a sziget déli részén található.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs