2020. május 08.
A legjobb teendők, ha Montenegróba látogat

Noha Délkelet-Európa egyik legkisebb országa, Montenegró sokszínű nemzet, tele természeti csodákkal. A napsugaras tengerpartoktól és tavaktól az egyenetlen hegyekig és a kanyonokig a táj nem más, mint lélegzetelállító. Az elmúlt néhány évtizedben Montenegró vált az egyik legnépszerűbb úticéllá. A festői környezet mellett az ország elbűvölő középkori városokat és hatalmas kikötői városokat tartalmaz, amelyek garantáltan minden utazót elbűvölnek.

[wp_ad_camp_1]

Akár a nemzeti parkokon sétál, akár a part mentén fedezi fel a régi fallal körülvett városokat, felejthetetlen időt tölthet el Montenegróban. Ha utazása alatt szeretne egy kis luxust, akkor menjen a gyönyörű Montenegro Porto-ba. A Kotori-öböl mellett található ez az üdülőváros csúcskategóriás üzletekkel, ínyenc éttermekkel és természetesen extravagáns megajachtokkal. Valójában sokan Porto Montenegrót mini-Monaco-nak tekintik! Ez a hely rengeteg látnivalót kínál, így ha nem szeretne sokat költeni, akkor is jól járhat már a nézelődéssel is. Sétáljon a sétányon vagy élő zenét hallgatva a tengerparti éttermek egyikében, biztosan nem fogja megbánni.

A Becici Beach, mint Montenegro egyik koronája, a pihentető paradicsomrész, Budva és Zavala városai mellett. Itt, ahol a háttérben a buja hegyek láthatók, könnyedén eltöltheti az egész napot a napfényben pihenve és a táj tökéletes kilátását csodálva. Ússzon a frissítő vizekben, vagy töltsön el néhány órát síeléssel és ejtőernyőzéssel. Rengeteg napozóágy és napernyő is megtalálható itt, ha inkább a barnuláson dolgozik. És ha szüksége van valami élelemre, rengeteg kávézó, étterem és bár található a strandon. A Biogradska Gora Nemzeti Park érintetlen tája kihagyhatatlan látnivaló Montenegróba való utazása során. A park Európa-szerte a három utolsó megmaradt szűz esőerdő egyike, és növények, fák és állatok gazdagságának ad otthont.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs