2019. november 18.
A legjobb szálláshelyek Stockholmban

A legnépszerűbb stockholmi szállodák többsége hagyományos, évszázadokkal ezelőtt készült épületekben található. A belsöjükben azonban modern design látható, amely tökéletesen eleget tesz az országnak, amely oly sokat adott a világnak. Ha Stockholmban száll meg, akkor olyan hoteleket is találhatnak, amelyek vízparti kilátást nyújtanak, míg mások csendes környéken találhatók.

[wp_ad_camp_1]

A Mornington Hotel Stockholmban, a főbb látványosságok közelében helyezkedik el, és olyan akár a földi paradicsom. A 221 szobának mindegyike saját mini-könyvtárral rendelkezik, ahol a nappaliban levő könyvtár több mint 4000 kötetet tartalmaz. Nyugodtan olvashat tehát az udvarban, amely magába foglalja a szálloda konyhájában használt gyógynövény-kertet is. Mielőtt 1989-ben a Freys szálloda megnyitotta volna kapuit,  a XIX. században egy lovaskocsi gyártó cég volt. Egyik lova 1895-ben nyert egy hosszú távú versenyt, innen jött a szálloda neve. Frey, a győztes ló hatalmas portréja üdvözli Önt, amikor belép a szállodába. A Freys Hotel egy csendes utcában helyezkedik el Stockholm központi pályaudvaránál.

A szálloda hagyományos bútorokkal berendezett, barna színű és szürke színű, utazási törzsekből és szobrokból készült asztalokkal vár mindenkit. A szobák modernebb dekorációval, világos színekkel díszítettek. Van valami méltóságteljes é a Hotel Diplomaton, hiszen igen tágas, bár ez az Art Noveau magánszállásaként indult az 1900-as évek elején. A 100 szobás hotel 1966-ban nyitotta meg kapuit. A Hotel Diplomat egyike Stockholm legszebb szállodáinak. A leghíresebb spanyol festők művei láthatóak szerte az egész szállodában. A vízparton található, egy előkelő környéken, sétatávolságra az óvárostól. Néhány szoba a kikötőre néz, tehát biztosan nem bánja meg, ha ezt a szállodát választja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs