2016. július 10.
A legjobb spanyol szigetek

Európában kétségtelenül Spanyolországnak vannak a legszebb szigetei. A legnépszerűbb spanyol szigetek egyenlően oszlanak el a Baleár-szigeteken és a Kanári-szigeteken. Amellett hogy rendkívül tiszták, melegek és érintetlenek a strandok, sok más pozitívuma is van ezeknek a szigeteknek. Ibiza csillogásától egészen Tenerife szélfútta vulkánjaiig minden ideutazó találhat neki megfelelő szigetet.

[wp_ad_camp_1]

Az első spanyol sziget, amit fellátogatni kihagyhatatlan Ibiza, ami híres éjszakai klubjairól, bulikról és pompás strandokról. Ibiza Town és San Antonio a leghíresebb bulizó helyek Ibizán. Itt nem is kezdődnek a bulik csak este 7 után, és akár eltarthatnak egészen reggelig is. A nap folyamán itt találhat egy karneválszerű piacot is ahol friss élelmiszereket és kézműves árukat is vásárolhat. Nem érdemes kihagyni Tenerifét sem, ami a legnagyobb sziget a Kanári-szigeteken, és ez is egy rendkívül népszerű tengerparti nyaralóhely. Itt szintén izgalmas éjszakai élettel, és kiváló merülő helyekkel találkozhat. Számos Vizi sport is elérhető itt, például szörf és jet-ski is. A hegyek szerelmesei pedig festői sziklaszirteket is megmászhatnak, pláne azok, akik kedvelik az izgalmas kalandokat.

Mallorca a legnagyobb spanyol sziget, amely tele van tengerparti üdülőhelyekkel, főként családoknak, valamint vannak kerékpárutak is, amelyeket gyönyörű festői táj vesz körbe. A keleti partján minden évben megrendeznek egy jazz fesztivált, és itt kisebb strandokat és akár golfpályákat is találhat. A Gran Canarian található Spanyolország egyik legnagyobb városa. Las Palmas az északkeleti parton található, és itt láthatóak fenséges homokdűnék, hegyek, strandok, kerékpárutak és sűrűn lakott víz alatti világ is. Vannak kiváló búvárhelyek is, valamint szörfiskola is.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs