2021. augusztus 20.
A legjobb programok Santa Cruzban, Kalifornia

A tenger, a homok és a szörfözés szinte szinonimája a kis tengerparti városnak, Santa Cruznak, amely csodálatos hely a látogatásra és az itt élésre. A Monterey öböl északi partján található, nem messze San Jose-tól és San Francisco-tól, sok szép tájjal és hihetetlen kaliforniai tengerparttal a közelben.

A régóta népszerű szörfözőhely, a Cowell Beach közvetlenül a Santa Cruz Main Beach mellett található, és csak a város rakpartja választja el tőle. A hullámoktól eltekintve aranysárga homokfoltjaival élvezheti a fenomenális kilátást az óceánra és a mólóra. Az Egyesült Államokban széles körben az egyik legjobb hely a szörfözés megtanulására, és sokféle hullámával vonzza a kezdőket és a szakértőket. Míg a haladó szörfösök kipróbálhatják a kihívást jelentő Steamer Lane-t, a szörfiskolák a kezdők hullámain kíméletesebb körülmények között tanítják az újoncokat. A szörfözés és a napozás mellett röplabdázhat hívogató homokján, vagy sétálhat a mólón, és élvezheti a felejthetetlen naplementét. Mindenre kilátást nyújt a hatalmas Dream Inn – az egyik legismertebb látnivaló a part mentén.

A lenyűgöző helyen elhelyezkedő Kaliforniai Egyetem campusa több dombon terül el, kilátással mind a városra, mind az óceánra. A toronymagas vörösfák közepette elrejtve érdekes építészetet és történelmi helyszíneket talál, sok lenyűgöző tájjal és természettel. Az állam tíz Kaliforniai egyetemének egyike, amelyet 1965-ben alapítottak, számtalan főiskolai épülettel és sportpályával rendelkezik. A Természettudományi Múzeum mellett a bomló, XIX. Századi Cowell-tanyát is meg kell nézni, miközben sok épülete érdekes dizájnnal rendelkezik, és újrahasznosított anyagokból készül. Fő vonzereje azonban az idilli Arborétum és Botanikus Kert, míg néhány kiemelkedő túrázási és hegyikerékpározási lehetőség van az erdőt határoló erdőkben és állami parkokban.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs