2020. szeptember 24.
A legjobb programok Portugáliában

Számos látványos tájnak, ókori történelmi turisztikai látványosságnak és elbűvölő városnak ad otthont Portugália, Európa egyik legjövedelmezőbb úti célja. Az Ibériai-félsziget nyugati partja mentén fekvő régió gazdag történelemmel, örökséggel és kultúrával büszkélkedhet, amelynek nagy részét az Atlanti-óceán határát képező vadvizekkel való viszony alakította ki.

[wp_ad_camp_1]

A Lisszabontól csupán 30 kilométerre északnyugatra található Palacio Nacional de Mafra csodálatos épület, amely erőt és tekintélyt áraszt. Az 1717-ben Dom Joao V. brazil területeiről származó kincsekből épült, a kiterjedt barokk és neoklasszikus palota-kolostor meghökkentő művészeti és építészeti gyöngyszem. Az épület több mint 1.200 szobával büszkélkedő bájos kolostoroknak, királyi rezidenciáknak és egy szép könyvtárnak, valamint egy gyönyörű bazilikának és harangtornyoknak ad otthont. A Palacio Nacional de Mafra felfedezése közben finom díszítésű termekkel, mesés bútorokkal és meghökkentő műalkotásokkal találkozhat.

Az Algarve déli partján fekvő Benagil egy csendes halászfalu, amely híres látványos tengeri barlangjáról. Az évezredek során az egymást csapkodó hullámok kiürítették a barlangot, amely most néhány lenyűgöző természetes sziklaalakzatot mutat be. A csak tengeri úton megközelíthető Benagil-barlang hajóval vagy kajakkal látogatható és dicsőséges aranyhomokos tengerpartja van a vendégek kikapcsolódására. Az egykor a Templomos Lovagrend székhelye, Tomar tele van lenyűgöző történelmi és kulturális helyszínekkel, és kétségtelenül kiemelkedik itt a Krisztus kolostor kiterjedt kastélykomplexuma. Az 1160-ban alapított épület csodálatos építészettel rendelkezik, évszázados kápolnákkal, kolostorokkal, templommal impozáns falak között.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs