2020. december 21.
A legjobb programok Monterey-ben

Az egykori Kalifornia spanyol fővárosa, a kis tengerparti város, Monterey híres parti tájáról, bőséges tengeri élőlényéről és finom tenger gyümölcseiről. A hatalmas Monterey-öböl déli partja mentén egy csodálatos hétvégét tölthet el San Franciscótól vagy San Jose-tól távol.

[wp_ad_camp_1]

Lenyűgöző felfedezésre váró hely a Monterey Állami Történelmi Park amely gyönyörű évszázados épületeknek ad otthont, amelyek fényt vetnek az állam és a város múltjára. Az Old Monterey-ben található festői utcák történelmi házakat tartalmaznak érdekes látnivalókkal. Az egykori Kalifornia fővárosa az egész területet a Nemzeti Történelmi Terület részeként védi. Az építészeti stílusok hatalmas választéka mellett kellemes kertek is látogathatók, informatív kiállítások mutatják be és emelik a kerület történetét. Mindössze tíz perc sétára a történelmi területtől keletre található a családbarát Dennis the Menace Park. A nagyobb El Estero park tele van csúszdákkal és hintákkal, függőhíddal és még egy kalandhajóval is, amelyet a gyerekek élvezhetnek.

Az 1956-os megnyitása óta a park nagyon népszerűnek bizonyult színes és kreatív játékterületeinek köszönhetően. A Hank Ketcham híres karakteréről elnevezett játszóteret részben a rajzfilm alkotója tervezte, aki maga is monterey-i lakos volt. A lenyűgöző tájjal büszkélkedő Point Lobos Állami Természetvédelmi Területet nem szabad kihagyni, amikor a városban tartózkodik. Mindössze tizenöt perces autóútra a várostól délnyugatra található, és mindenféle szabadtéri tevékenységet kínál, valamint epikus kilátást nyújt az óceánra. A kaliforniai állami parkok koronaékszerének tartott drámai sziklaalakzatok és masszív sziklák minden bizonnyal varázslatos látványt nyújtanak. A hegyek között eldugott öblök, barlangok és strandok találhatók.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs