2021. október 01.
A legjobb programok Canberrában

Bár gyakran figyelmen kívül hagyják Sydney és Melbourne mellett, Canberra egyre népszerűbb úti cél. Noha rengeteg lenyűgöző polgári műemlékkel és látnivalóval rendelkezik a kormány székhelyével kapcsolatban, rengeteg gyönyörű bokorvidék, valamint számtalan kert és zöldellő erdő található itt.

A Burley Griffin-tó partján fekvő Canberra 1913-ban kezdte meg az életét, mint egy teljesen tervezett város, még a tavai is ember alkotta tavak. Kezdetben csak politikusok, köztisztviselők és családjaik lakták, lassan virágzó metropolisszá fejlődött, és ma már rengeteg tennivaló van Canberrában. Számos múzeumán, művészeti galériáján és természeti látnivalóján kívül remek vásárlási, étkezési és éjszakai életet is kínál. A kozmopolitán városban számos park és szabadtéri tevékenység, valamint gördülő hegyláncok várják, amelyek a közelben fekszenek. Canberra egyik legnépszerűbb látnivalója, a furcsa és csendes Cockington Green csodálatos miniatűr épületeket tartalmaz a világ minden tájáról. A főváros északi peremén elhelyezkedő kertjei örömmel fedezhetők fel kis modellházakkal, kertekkel és figurákkal, bárhová is néz.

Először 1979 -ben nyitották meg a nagyközönség előtt, a kirakatok kezdetben csak Nagy-Britanniából származó hangulatos nyaralókat és vidéki jeleneteket ábrázoltak, majd később Ausztráliából, Chiléből és Argentínából származó épületekkel bővültek. A kézműves házak bonyolult részleteinek megismerése mellett a vendégek élvezhetik a buja kerteket, felpattanhatnak a miniatűr gőzmozdony fedélzetére, vagy rengeteg babaházat láthatnak a Rose Roomban. Korábban az ország kormányának székhelye volt 1927 és 1988 között, a Régi Parlament Háza ma az ausztrál demokrácia kiváló múzeumának ad otthont. Lenyűgöző a megtekintése, számtalan műtárgya és kiállítása nemcsak a nemzet és alapításának történetét dokumentálja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs