2020. augusztus 20.
A legjobb malajziai szigetek

A Délkelet-Ázsiában található Malajzia országa számos egzotikus szigetéről ismert, amelyek lélegzetelállító partokkal, trópusi esőerdőkkel és sokféle kultúrával várják az ide látogatókat. Ezen szigetek nagy része népszerű a búvárkodás kedvelői körében, kristálytiszta vize és színes korallzátonyai miatt.

[wp_ad_camp_1]

A Tenggol-szigeten úgy érezheti magát, mintha saját trópusi szigete lenne. A sziget hagyományosan lakatlan volt, de ma már több szállodát is tartalmaz. A Tenggol-sziget fényesen fehér tengerpartjait a sziget belsejének smaragd trópusi erdői keretezik. A kis sziget mind a halászok, mind a búvárok által kincset érő helyszín. A malajziai Borneo keleti partjainál fekvő Sipadan legendás a szakértő búvárok körében. A terület tele van egzotikus fajokkal, köztük szivárvány színű halakkal, tengeri teknősökkel és kalapácsfejű cápákkal. Újjáéledve Sipadan védett területté vált, és a sziget összes üdülőhelye bezárt. A búvárkodás továbbra is megengedett, így a szárazföldről és más szigetekről a búvárokat ki és beviszik. Nagyszerű kiindulópont Sipadan felfedezéséhez a Mabul-sziget, amely számos csúcskategóriás szállodának és néhány hotelnek ad otthont.

A Sabah délkeleti partjainál fekvő kis sziget kókuszfákkal, lágy fehér homokkal és türkizkék vízzel így egy csodás tengerparttal büszkélkedhet. A Mabul-sziget a világ egyik legjobb úti célja a búvárkodáshoz. Mi több, a Mabul-sziget a világ egyik legkoncentráltabb tengeri élővilágával is büszkélkedhet, amely olyan fajokat tartalmaz, mint a békahal, a skorpióhal, a tintahal, a gob és a különféle kagyló. Az ide látogatók egy órán belül könnyen bejárhatják a szigetet, hogy felfedezzék az olyan látnivalókat, mint a hagyományos falvak nádfedeles kunyhóikkal. Az egyik legnagyobb sziget Malajzia keleti partjainál helyezkedik el, Redang, amely poros fehér homokú és kristálytiszta kék vizű partjai miatt kedvelt.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs