2022. február 11.
A legjobb látnivalók Tijuanában, Mexikóban

Közvetlenül az Egyesült Államok határán túl Tijuana régóta a híd a mexikói élvezetekhez anélkül, hogy messzire kellene utaznia. Ilyen egyszerű a hozzáférés, ha a gazdagok és híresek bemerészkednének ide a tilalom idején és Hollywood aranykora alatt.

A 20. század második felében Tijuana rossz hírnevet szerzett. De az elmúlt években az összehangolt erőfeszítések és a helyi kultúrába való befektetések következtében a város jobbá vált. Manapság rengeteg tennivaló van Tijuanában: a színházak, az utcai művészetek és a múzeumok mind olyan szintre emelkednek, mint a város burjánzó konyhája. Tijuanában rengeteg lehetősége lesz vásárolni. De egy hely, ahol mindenből van egy kevés, az a Plaza Rio Tijuana. A nagy, szabadtéri bevásárlóközpont, Baja California legnagyobb ilyen jellegű bevásárlóközpontja. Az Egyesült Államok bevásárlóközpontjai ihlették, és 1981 óta vonzza a vásárlókat. A bevásárlóközpont a Tijuana Kulturális Központ mellett található, és több mint 100 üzletet kínál böngészéshez és felfedezéshez. Ezek kellemes keveréke a helyi butikoknak, nemzeti márkáknak és prominens amerikai üzleteknek.

A plázában számos teljes körű szolgáltatást nyújtó étterem található, ha kedvet kap az ember. Két mozi közül is választhat. Tijuana helyi strandjai népszerűek a helyiek körében, és nagyszerű módja annak, hogy élvezze az óceánt anélkül, hogy elhagyná a várost. Azonban egy igazi mexikói tengerparti élményért menjen 30 percre délre a Rosarito Beach-ig. Ha az Egyesült Államokból lépi át a határt, Rosarito képviseli az első nagyobb üdülővárost déli utazásai során. Itt, az 1930-as években, más néven Hollywood aranykorában, a sztárok sereglettek a tengerparti városba, hogy élvezzék a csillogó arany homokot. A nagy kiterjedésű homok még a mozgalmas napokon is elegendő helyet biztosít. Nem okoz gondot megtalálni a saját homokfoltját, hogy élvezze a kilátást, mielőtt visszarohanna a mélykék óceánba.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs