2022. március 02.
A legjobb látnivalók Springfieldben

Bár érthető módon gyakran háttérbe szorítja Chicago, Illinois állam fővárosa, Springfield számtalan lenyűgöző történelmi látnivalóval és kulturális látnivalóval rendelkezik. Míg sokan az egykori híres lakoshoz, Abraham Lincolnhoz társítják a várost, mások építészeti csodákat, évszázados házakat és lenyűgöző állami fővárosokat látnak benne.

Az állam szinte központjában elhelyezkedő jelentős város egy hatalmas síkságot és völgyet foglal el, nem messze a Sangamon folyótól; attól délre fekszik a nagy Springfield-tó. Míg sok látogató jön a műemlékek és a múzeumok miatt, Springfield más látnivalói közé tartoznak a gyönyörű kertek, valamint az üzletek, éttermek és éjszakai szórakozóhelyek felfedezése. Csak egy rövid sétára található a város központjától az elegáns Edwards Place. Ez tele van finom bútorokkal és autentikus korabeli darabokkal, valamint mindenféle érdekes műalkotással. Jelenleg történelmi házmúzeumként védik, és a Springfield Művészeti Egyesületnek ad otthont, ahol túrákat szerveznek a gyönyörű olasz stílusú épületben. Míg 1833-ban épült, elragadó dekorációja valójában néhány évtizeddel későbbre nyúlik vissza. A Lincoln család egyes vagyontárgyai a kiállításon láthatók, amellett, hogy viktoriánus bútorokat és egyéb műtárgyakat visznek fel a felújított szobáiba. A ház felfedezése során megtudhatja, milyen volt a társadalmi, politikai és hazai élet Abe korában. Az Egyesület rendszeresen szervez kézműves foglalkozásokat minden korosztály számára.

A belváros másik végében van egy másik lenyűgöző történelmi ház, amelyet érdemes megnézni – a poéta költő, illusztrátor és filmkritikus, Vachel Lindsay háza. Csak hétvégén vagy menetrend szerinti túrák alkalmával tart nyitva, és az ő életét és örökségét ünnepli. A befolyásos művész élethosszig tartó otthona még mindig sok eredeti műalkotást, vagyontárgyat és egyéb családi örökséget tartalmaz.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs