2021. február 16.
A legjobb látnivalók Cuyo-ban, Argentínában

A lélegzetelállítóan gyönyörű tájakkal, amelyek mindegyike lenyűgözőbb, mint az előző, Cuyo Nyugat-Argentínábat érdemes körbeutazni, hiszen sokféle oldala van. Míg sokan kirándulni mennek vagy megmásznák Aconcaguát, mások meglátogatják a régiót, mesés borászatok és szőlőültetvények megtekintéséért.

[wp_ad_camp_1]

Mivel a lenyűgöző Maipo rétegvulkán gyönyörűen tükröződik csillogó vizében, a Laguna del Diamantet érdemes megnézni.  A tó vizében gyémánt alakot létrehozó vulkán tükörképéről elnevezett Laguna del Diamante a világ egyik legnagyobb vulkanikus kalderája közé tartozik, 3300 méteres tengerszint feletti magasságban. Annak ellenére, hogy az irgalmatlan környezetbe a látogatók csak december és március között látogathatnak, a lagúna hiperlúgos vizeiben szívós flamingóállomány él, fantasztikus fotókat készíthet tehát a fenséges Maipóval a távolban. A legnépszerűbb turisztikai célpont, a Canon del Atuel a szabadtéri rajongók álma. A keskeny kanyon a túrázástól és a hegyi kerékpározástól a lovaglásig és a sziklamászásig mindenre tökéletesen alkalmas. Mivel az Atuel folyó a kanyon alján halad át, a látogatók vadvízi evezésre és kenuzásra is képesek a zuhatag alatt.

A zűrzavaros vizek mentén evezni a felbukkanó kanyonfalakban valóban félelmetes élmény. A vad és zord kanyon tele van fantasztikus sziklaalakzatokkal, és a száraz, sivatagszerű körülmények lenyűgözően ellentétesek a folyó élénk kékjével és a közelében fekvő, kiterjedt Valle Grande víztározóval. A fenti tiszta kék ég és a fenséges Sierra del Tontal hegylánc drámai módon magasodik. Az El Leoncito Nemzeti Park meglátogatása tehermentesnek tűnik. Mivel nincs semmiféle infrastruktúrája, a nemzeti park ideális azok számára, akik csendes kiruccanást keresnek; a hegyekben a csillagos ég alatti táborozás hihetetlen élményt nyújt. Az El Leoncito Nemzeti Park ragyogó hely a csillagnézéshez, mivel egész évben száraz időjárása szinte tiszta égboltot garantál.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs