2021. augusztus 17.
A legjobb látnivalók Belgiumban

A viszonylag kis Belgiumon belül a turisták meglepően sokféle látnivalót találhatnak, a gyönyörű természeti csodáktól kezdve a történelmi nevezetességekig, egészen a kulturális látnivalókig.

A romantikus látogatóhelyet kereső párok élvezhetik a régi városok, mint Brugge és Gent középkori hangulatát, míg a családok rengeteg családbarát tevékenységet találnak Brüsszel fővárosában és Antwerpen történelmi kikötővárosában is. A hadtörténet kedvelőinek is bőven van látnivalójuk, a csatatérektől kezdve a számos kiváló múzeumig, amelyeket Belgium szerepének szenteltek a két világháborúban. Brugge Belgium egyik leglátogatottabb városa középkori építészete és alaposan romantikus hangulata miatt. Bruges csatornái az egyik legbájosabb jellemzője, és a város meglátogatása nem teljes egy festői csatorna hajóút nélkül. A víz felől a turisták a város más perspektíváját élvezhetik; A szárazföld szerelmesei ugyanúgy sétálhatnak a csatornák között és a helyi turisztikai iroda ingyenes gyalogos túrákat is kínál.

Belgium másik fantasztikus látványossága a Meuse völgy. A Meuse-folyó északról és délre hasítja ketté az országot. A völgy idilli kisvárosairól, drámai mészkő szikláiról és buja erdőiről ismert. Namur (más néven Namen) a völgy szívében fekszik és számos történelmi nevezetességnek, valamint egy nagy egyetemnek ad otthont. A Namur Citadella a város fölött található, egy hely a völgyre nyíló panorámás kilátáshoz. Brüsszel városa is kötelező látnivaló minden Belgiumba látogató turista számára, ahol nemcsak a belga királyi család székhelye található, hanem az Európai Unió központi irodái is. A város lakosainak sokféleségének köszönhetően Brüsszel számos étterme és kávézója ismert, amelyek számos gasztronómiai örökséget képviselnek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs