2021. november 29.

Ez a folyami kikötőváros akkor született, amikor Shreve kapitány úgy döntött, hogy megküzd a Nagy Tutajjal, amely több száz mérföldig nyúlt fel a Vörös folyón Louisianában, és elérhetetlenné tette a közeli területeket. Kiterjedt munkával Shreve kitakarította az összes rönköt és törmeléket, és Shreveportot 1836-ban alapították belvízi kikötőként, amely behozta a kereskedelmet a környező területre.

A várost eredetileg Shreve Townnak hívták, majd 1839-ben átkeresztelték Shreveportra. A Nagy Tutaj formálta Shreveport tájképét, számos közeli tavat és csatornát létrehozva, mivel a víz járatát elzárták, és visszaszorították az áramlás irányába. Shreveportban manapság rengeteg program vár önre, szórakozással, nagyszerű ételekkel és egyedülálló történelemmel, amelyet felfedezhet! A nézőtér Shreveport belvárosának közelében található. Az épületet Art Deco stílusban építették az 1920-as években, és Samuel Weiner építész tervezte. De nem mindig volt nézőtér, sőt, az első évtizedekben nagyrészt laktanyaként szolgált a csatából érkező és kimenő amerikai csapatok számára. Később létrehozták a Louisiana Hayride nevű programot. Az énekesek felléptek és megmutatták tehetségüket a nézőtéren, és sokan nagy sztárokká váltak. Híres nemzetközi énekesek léptek fel itt karrierjük kezdetén, köztük Elvis Presley, B.B. King, Arethra Franklin és Johnny Cash.

A nézőtér számos helyi és nemzetközi zenekarnak és előadónak ad otthont. Ha szeretne egy kis ritmust és szórakozást adni a nyaralásához, menjen a Shreveport Auditoriumba. A Gators and Friends mindössze egy rövid félórás autóútra fekszik Shreveporttól, egy könnyű egynapos kirándulásra a városból. A központ egy vidámparkot és egy vadközpontot egyesít, és elegendő tevékenységet kínál ahhoz, hogy az egész család elfoglalt legyen a nap folyamán. Körülbelül 150 aligátoruk él a központ mocsárvidékén.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs