2021. február 24.
A legjobb és legszebb futórózsák

A rózsákat mindenféleképpen termesztik. Cserjévé és fává metszhetjük, cserépben termeszthetjük, vagy hagyhatjuk, hogy megvaduljanak – bármilyen módon is termesszük őket, segítenek megízlelni szépségüket és mennyei illatukat. És míg néhány rajongó szereti a gondozott rózsakertet, mások a futórózsák szabadságát kedvelik, erőteljes növekedési szokásával és megjelenésével.

[wp_ad_camp_1]

A futórózsákat kiképezhetjük a pavilonok, lugasok, kerítések és falak felfutására, tompítva az egyébként sima fa, fém vagy kő szerkezet megjelenését. A futórózsák fókuszpontként is szolgálnak, bárhová is ültetik őkez, szemet gyönyörködtető virágszínt és érzéki bizsergető illatot biztosítva mindenhol. Az „Altissimo” egy floribunda rózsa, kis rügyekből álló fürtökkel, amelyek lenyűgöző, egyedülálló virágokká nyílnak, bársonyos, élénkpiros szirmokkal és középen mutatós sárga porzóval. Levelei fényesek és hozzájárulnak a rózsa ragyogásához. Termesztheti az Altissimo-t kis futórózsaként. Magas cserjévé is formálható.

Az ‘American Beauty’ egy mély, tölcséres sötét rózsaszínű rózsa, amely szívós és tolerálja az árnyékot. Hosszú vesszői vannak, amelyek ideálisak falakra való felfuttatáshoz. Ez a hibrid tearózsa 12-15 méter magasra nő. Tavasszal metsszük meg az „American Beauty” -t, hogy eltávolítsuk a vesszőkből az elhullott szirmokat (szintén vágjuk le, hogy megakadályozzuk a vesszők keresztezését). Rövidítse le az egészséges vesszőket teljes hosszuk egyharmadával; lerövidítse őket még egy kicsit, ha hideg éghajlaton él. A „Cécile Brunner”, egy hibrid tearózsa, egy burjánzó futórózsa, amely 20 láb magas és 6 láb széles lehet. Gyönyörű formájú rügyeiből piros, rózsaszínű virágok vékony fürtjei származnak, édes, fűszeres, teaszerű illattal. Ez a romantikus rózsa csak egyszer virágzik, késő tavasszal vagy nyár elején, és tavasszal csak egyetlen öntözésre van szüksége. Elvisel némi árnyékot, és északra néző helyeken nőhet.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs