Bár elképesztő, bárhol is van, a desszertek országonként eltérőek. Némelyik könnyű és gyümölcsös, és van, amelyik gazdag és csokis. A japán mochitól a lengyel mákos tekercsekig olvassa el, hogy megtudja, mit használnak az emberek az édesszájúság kielégítésére több különböző országban.
A Crème brûlée Franciaország-szerte kedvenc desszert. Gazdag, krémes pudingot tartalmaz, a tetején egy réteg kemény, ropogós karamell van, amely csak enyhén barnult meg. Semmi sem lehet amerikaibb, mint az almás pite. A lepényes héjba tekert almadarabokból álló lepényt tejszínhabbal, vaníliafagylalttal, vagy akár cheddar sajttal is tálalhatjuk. Törökország egyik különlegessége, a baklava a tört diófélék közé rétegezett filo tésztából áll. A négyzeteket szirup vagy méz tartja össze. Olaszország utcáin éttermek sorakoznak, ahol gelato-t árulnak, a fagylalt olasz változatát, amely inkább lágy tálalású, mint a hagyományos amerikai fagylalt. A Gelato sokféle ízben kapható, beleértve a málnát, a pisztáciát, a rumot és a csokoládét. A Picarones egy perui fánk. Édesburgonya, tök, liszt, élesztő, cukor és ánizs keverékének mély sütésével készül.
Az oroszok különösen szeretik a syrnikit, egy túróból készült palacsintát – egy friss tejterméket, amely sajtból készül, és a tejfölhöz hasonló állagú. A palacsintákat ezután megsütik, és lekvárral, almaszósszal, tejföllel vagy mézzel tálalják. A Tarta de Santiago spanyolul Szent Jakab tortája. A mandulás süteménynek gazdag története van: a középkorban keletkezett Galíciában, Spanyolország északnyugati részén. A japán mochi nevét a mochigome-ról kapta, egy nyálkás rizsről, amelyet masszává vernek és kör alakúra formálnak. A Mochi egész évben kapható, de leggyakrabban a japán újévkor fogyasztják és árusítják. Gyakran egy kis gombóc fagylalt köré tekerik.