2022. március 09.
A legfontosabb vitaminok férfiak számára

Vitaminokra mindenkinek nagy szüksége van. A férfiaknak és a nőknek egyaránt, azonban a két nemnek eltérő mértékben van szüksége a különféle vitaminokra, ezért készítenek a gyártók külön multivitamint a férfiaknak és a nőknek.

Férfi multivitamin szedése minden férfi számára szükséges volna, különösen akkor, ha fokozott fizikai vagy szellemi igénybe vételnek van kitéve. Sajnos pusztán étkezésből nagyon nehéz kellő mennyiségű vitamint bevinni a szervezetbe, így táplálékkiegészítő általi vitaminbevitelre van szükség. A kellő vitamin bevitelnek köszönhetően sokkal energikusabb lehet, szervezete ellenállóbbá váll és a betegségeket is könnyebben elkerüli, illetve leküzdi szervezete. A multivitaminokban nagyon fontosak az antioxidáns hatású vitaminok, például a C- vagy E-vitamin, melyek semlegesíteni képesek a szabadgyököket, melyek károsítanák a szervezetben lévő legtöbb anyagot. Az E-vitamin hatékony száraz, fénytelen bőr, erős hajhullás és a korán kialakuló ráncokkal szemben. A C-vitamin a fáradtság, stressz és betegségek leküzdésében nyújt segítséget.

A cink is fontos része a multivitaminoknak, leginkább a prosztataszint optimális szinten tartása miatt. A cink akár mérgező is tud lenni, például, ha a konzervdoboz faláról a savas élelmiszerbe kerül. Ettől függetlenül körülbelül két-három gramm mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben, például a májban, vesékben, izmokban, hajban, szemben, illetve a férfi nemi szervekben. A cink mellett a D-vitamin is nagyon fontos, hiszen az idegrendszer épségében játszik nagy szerepet. Mindamellett az anyagcsere optimális működéséhez is hozzájárul. Ha szeretne bővebben tájékozódni és multivitamint rendelni, akkor látogasson el a vitaminstore.hu webáruházba!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs