2020. július 02.
A legfinomabb szicíliai ételek

A tiszta türkizkék tengerpartok, amelyek tökéletesen alkalmasak az úszásra, az ókori építészet, amelyet a mediterrán térség leggazdagabb története tölt be, mind jellemzi Szicíliát, ráadásul ott vannak még a gyönyörű vidékről emelkedő magas vulkánok és a nyugodt életmód, ami miatt a sziget minden látogatása egy álom.

[wp_ad_camp_1]

Vitathatatlanul Szicília leghíresebb kulináris élvezete, a caponata egész Európában látható minden étterem menüjén. A caponata a tökéletes példa a sziget konyhájára gyakorolt ​​külső behatásokra. A recept háztartásonként változhat, de mindig padlizsánt, fenyőmagot, mazsolát és rengeteg ecetet kell tartalmaznia. Szobahőmérsékleten szolgálják fel ezt az ételt,  és készítés közben a sült padlizsán, zeller, hagyma és paradicsom pörkölődnek, majd kapribogyóval, olajbogyóval, fenyőmaggal és mazsolával ízesítik ezt a „pörköltet”. A szigeten lenni azt jelenti, hogy a halak és a tenger gyümölcsei nyilvánvalóan nélkülözhetetlenek a szicíliai étrendben, és Olaszország híres gambero rosso-ját (vörös rák) a helyi halászok fogják el, így garantáltan helyi hozzávalókból készül az étel.

Amikor friss állapotban van a  rák, akkor semmit sem kell tenni velük – a helyiek tudják, hogy a legjobban akkor ízlik, ha csak egy kis helyi citromlével és olívaolajjal öntik le, és nyersen fogyasztják, ami igazi élvezet minden Szicíliát látogató turistának. A pasta al pesto Genovese egy Liguria-i (észak-olaszországi) étel, amely a leghíresebb tésztaszószokat tartalmazza: a pesto van a középpontjában, de valójában egy szicíliai változata is van (valószínűleg a Szicília és Linguria városa közötti történelmi és  kereskedelmi útvonalaknak köszönhetően). A szakácsok mandulákat, paradicsomot, bazsalikomot, fokhagymát és Pecorino sajtot reszelnek és egy habarcsban összekevernek, hogy pesto szerű mártást készítsenek.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs