2020. június 28.
A legbájosabb kisvárosok Portugáliában

Portugália kis városai közül sok még mindig a múltban él. A lakosok továbbra is a régi és megszokott módon készítik a bort, a régi Alentejan technikákkal főznek, és inkább szamarakkal szállítanak. Nem sok turista érkezik ezekbe az európai történelmi szeletekbe, ezért hitelesek, bár lassú ütemű élményekre számíthat.

[wp_ad_camp_1]

A Sortelhába utazó turisták felügyelet nélkül szabadon járhatnak a kisváros történelmi kastélyában. Ne várjon tehát jegypénztárokra, tisztviselőkre, akadályokra vagy korlátokra. Ön egyedül lehet itt, amely lehetővé teszi, hogy saját felelősségére felmászhasson a kastély torony tetejére. A mászás megéri, mert Sortelha egy domb tetejét fekszik, ahonnan csodás a kilátás. Miután lemászott a kastély háborús részei mögött, vegyen el egy szórólapot, amely végigvezeti Önt a nemrégiben helyreállított faluban egy kellemes séta által. A Portugália és Spanyolország közötti újabb fontos kereszteződést megőrizve az Elvas csillag alakú erődítményen helyezkedik el. A négyszögletes erődítmények lehetővé tették a támadóknak, hogy a sarkokra összpontosítsanak, ahol kevesebb védekező tudta visszatartani az előremenetet. De nem volt akkoriban gyenge sarok a támadáshoz csillag alakú erődítményben, mivel a nyilak minden irányból megérkezhettek.

Böngésszen az erődítmény déli végén, hogy felfedezzen rejtett átjárókat és a történelem életre keljen. A város központjában található a Praca de Republica gyönyörű székesegyház, és a város továbbra is ősi vízvezetékeket használ az édesvízhez. A drágakövekkel teli Elvát nem olyan sok turista látogatja meg, mint más portugál kisvárosokat, így a városnézés kényelmes és kellemes ütemben történhet. Erőteljes óceánhullámok hívják a szörfösöket Ericeira felé, Portugália Atlanti-óceán középső partján. A város lenyűgöző kilátásai a szikláról, amely magasan helyezkedik el a szikrázó kék vizek fölött, vonzza a kirándulókat. A város kellemes tenger gyümölcsei pedig ínycsiklandozó ételeket biztosítanak.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs