2015. október 18.
A laminált padló előnyei

A laminált padló előnyeiről nem csak a forgalmazók, hanem a felhasználók és a belsőépítészek is szívesen beszélnek. Az elmúlt évek gyártási technológiáinak fejlődésével a laminált padlók nem csak szebbek, hanem tartósabbak is lettek.

[wp_ad_camp_1]

A laminált padlók a legkülönfélébb színekben és mintázattal készülnek. Ez a formai, illetve színi változatosság teszi igazán közkedvelté; gyakorlatilag mindenféle bútorhoz, mindenféle nyílászáróhoz és mindenféle falszínhez megtalálhatjuk azt a laminált padlót, ami az igényeinknek a leginkább megfelel. Az újabb gyártmányú laminált padlók teljesen természetes hatást keltenek, mintha valódi fából készültek volna. A hagyományos fa padlókkal szemben viszont rendelkeznek egy nagy előnnyel; a természetes falapokból készült padlóburkolatok mindig eltérő színeket fognak megjeleníteni, hiszen ilyen a természetes fa. Ez az eltérés sajnos sok esetben már zavaró mértékű. A laminált padlók esetében nincs ilyen gond.

A laminált padlók beépítési magassága alig több egy centiméternél; ez azt jelenti, hogy bármilyen más padlózat helyére bátran elhelyezhetjük, hiszen ennél csak vastagabb megoldásokkal találkozhattunk eddig. Az alacsony magasságának köszönhetően vélhetően a betonozott szobák talaján is elhelyezhető anélkül, hogy a beltéri ajtókkal bármit kezdenünk kellene.

A laminált padlók összeillesztése roppant pontos rögzítést tesz lehetővé, így két lap közé nem rakódhat le a kosz, nem keletkezhet hézag és egy esetleges feltörlés esetén sem kerül nedvesség a padlólapok közé. Mivel univerzális megoldásokról van szó, akár egy helyiségen belül is változtathatók a különböző mintázatok. Mindeközben ellenállóak a tisztítószerekkel és a fizikai behatásokkal szemben. Egyetlen hátrányukat kell megemlíteni; kifejezetten érzékenyek a nedvességre, így óvakodnunk kell mindenféle vizes felmosástól és beázástól.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs