2021. január 12.
A koleszterinszint csökkentésének hatásos módja

A magas koleszterin szint mondhatni népbetegség, hiszen nem csak hazánkban érint nagyon sok embert, de világszerte is. A magas koleszterinszint sokáig rejtett probléma, ugyanis nem fájdalmas, így sokan csak akkor szereznek tudomást a problémáról, amikor különféle tünetek jelentkeznek.

[wp_ad_camp_1]

Koleszterin csökkentő természetes módszerekkel igazán hatásos tud lenni! A magas koleszterinszinttel rendelkező páciensek jelentős része túlsúllyal küzd. Éppen ezért számukra a súlycsökkentés jelent hatásos alternatívát. Abban az esetben, ha a súlycsökkentés nem járható út vagy a diétát nem hajlandó betartani a páciens, akkor a gyógyszeres kezelés jöhet szóba. A koleszterin kapcsán meg kell jegyezni, hogy vannak a jó koleszterinek, vagyis a HDL és az úgy nevezett rossz koleszterinek, amik az LDL. Abban az esetben, ha az LDL koleszterin irányába eltolódik a koleszterin szint, akkor magas koleszterinszintről beszélhetünk, melynek számos kockázata van. Az LDL lerakódik az érfalakon, mely az érelmeszesedési folyamatok kiinduló tényezője. A folyamat eredménye a kardiovaszkuláris problémák kialakulása, mint például a szívinfarktus vagy a szívkoszorúér betegségek.

A magas koleszterinszintnek döntő szerepe van abban, hogy Magyarországon a kardiovaszkuláris betegségek száma nagyon magas. A magaskoleszterin szint egy olyan betegség, mely sokáig semmilyen érezhető tünettel nem jár, a beteg nem érez fájdalmat. Éppen ezért sokan azt sem tudják, hogy fennáll a probléma. Célszerű rendszeresen szűrővizsgálatokra járni, hogy mielőbb fény derüljön a problémára. A magas koleszterinszintre az egyik legjobb természetes alternatíva az omega-3, melyet kapszula formában is be lehet venni. Bővebb információkat a gyogyline.hu webáruházban tudhat meg!

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs