2020. május 02.
A Katsura fa jellemzői

A Katsura egy lombhullató fa, közepes vagy gyors növekedési rátával. Közepes magasságú, így jobban illeszkedik az átlagos városi vagy külvárosi ingatlanhoz, mint egy nagyon magas fa, például az amerikai bükkfa (Fagus Grandifolia).

[wp_ad_camp_1]

A Katsura ismert az őszi levelek sárga színéről, piramis formájú kerekítéséről és szív alakú leveleiről, amelyek egymással szemben vannak az ágak mentén. A legjobban akkor élvezheti a fa szépségét, ha télen vagy kora tavasszal ülteti. A Katsura fák a gazdag talajt preferálják, ami azt jelenti, hogy nem szabad megkímélni a komposztot ezeknek a fáknak a termesztése esetén. Ha komposztot kever a talajba, amikor a Katsura fákat ülteti, akkor nem csak a növényeit táplálja, hanem javítja a talaj víztelenítését is. Mivel ezek vadon élő fák, a Katsura fák részleges árnyékban termeszthetők ha egy kisebb árnyékot biztosít nekik, megakadályozhatja, hogy a levelek megrepedjenek nyáron. Északon viszont teljes napfényt kell biztosítani nekik, mert ezen  körülmények között jobb lombozat-színt lehet elérni.

A legfontosabb, hogy a talaj jól kiszáradt, de viszonylag nedves legyen. A legjobb a semleges vagy enyhén savas talaj, de a Katsura fa kissé jobban képes tolerálni a savas és agyagos talajt is. A Katsura öntözési igénye általában véve mérsékelt, de a száraz területeken gyakoribb lehet az öntözés, bár a kialakulásuk miatt kissé szárazságtűrők. Öntözze vízzel, hogy a talaj egy kicsit nedves legyen, amíg a fa megszilárdul, majd öntözze az idényviszonyoknak megfelelően. Ez a fa meglehetősen széles hőmérsékleti tartományt tolerál, és nem túl válogatós a páratartalom szempontjából. Nedves éghajlaton vagy évszakokban kerülje a fölösleges öntözést, hogy elkerülje a levélharmat kialakulását. Trágyázza a Katsura fákat kiegyensúlyozott műtrágyával, utána feltétlenül áztassa el a talajt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a műtrágya a gyökerekig leér.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs