2021. február 20.
A kapormag elterjedése és felhasználása

A kapor az egyik legismertebb gyógynövény. A kapormagokat könnyen felismerhetik, hiszen széles, lapos, könny alakú, világosbarna szegélyű hüvelyek, sötét, tölgyszerű középpontokkal. Tudjon meg most mindent erről a szuper és ízletes gyógynövényről amely olyan sokoldalú, hogy nem is gondolná.

[wp_ad_camp_1]

Frissen mintázva nagyon ízletes, mint a kömény, de könnyebb ízű, halványan emlékeztet a kapros gyomra. A fűszerek a legegyszerűbb utazási formák, és a régimódi kapormag olyan időt és helyet idéz fel, amelyet érdemes meglátogatni, főleg kulináris szempontból. A kapor az apiaceae család tagja, rokona a kömény, az ánizs, a csibula, a koriander, a petrezselyem és a sárgarépa. Ezért a petrezselyem, a sárgarépa és a kapor szárának hasonló íze van – hasonló aromás vegyületeket hordoz. Ez a botanikai családfa számos ízpárosítás és felhasználás felé mutat. A kapormag kiegészíti e többi növény ízét: ami együtt növekszik, annak hasonló az íze.

Kelet-Európa változatos éttermei csak kapormagot használnak, innen származnak, mielőtt elterjednének a Földközi-tengeren és Ázsiában. Szeretjük őket kiadós gyökérzöldségekkel, mind nyersen, mind főzve. A korianderrel és citrommal felaprított sárgarépa kiegészítése kaporral vagy kapormaggal igazán ütős lesz, amely a sárgarépa földi édességét fogja kiemelni. A kapormag ugyanolyan jól teljesít levesekben és párolt ételekben, különösen húsos padlizsánban vagy zöldségekben, például káposzta esetében. Kámforos tulajdonságai népi gyógymódokká tették ezt a gyógynövényt. Mivel az élelmiszer és a gyógyszer közötti határ gyakran elmosódik a mai világban, kapormagokat használtak zsíros sült húsokkal a gyomor megkönnyítésére és gyógyítására is, tehát a kapormag mindenre jó, ha tudja, hogy hogyan kell megfelelően használni.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs