2021. június 14.
A hortenzia nevelése és trágyázása

A hortenzia nagy virágfejek és vonzó színek miatt kedvelt. Üdvözölje őket kertjében, mint dicsőséges fókuszpontot vagy mutatós vágott virágot. Könnyen szerethetők és szépen nőnek hazánk nagy részén, de egy kis extra gondozásra van szükségük a megtermékenyítés területén. Ügyeljen arra, hogy kövesse ezeket az irányelveket a hortenzia megtermékenyítésére évente néhány alkalommal. Használja ezeket a tippeket, hogy nyáron és ősszel még bujább virágokat fogadjon, és egészséges legyen a lombozat.

A hortenzia műtrágyák három fő formában kaphatók folyékony, granulált és préselt tüskék formájában. Mindhárom különböző előnyökkel jár, bár csak kismértékben. Folyadék formájú műtrágya: A növény gyökerei és levelei gyorsan felszívódnak, a folyékony műtrágyák jók a tápanyagok gyors növeléséhez. Vízben hígítható vagy felhasználásra kész koncentrátumként kerülnek forgalomba. Kövesse a tartályon található utasításokat, amelyek valószínűleg arra irányítják a felhasználót, hogy permetezze a növény lombozatára, vagy öntse a növény tövére.

Granulátum formájú műtrágya: A granulátumok az egyik legnépszerűbb és legkönnyebben megtalálható műtrágyatípus, mivel képesek vízben oldódni, a talajra önthetők vagy a növény alapja köré lehet őket szórni. Ezeket az időben felszabaduló, polimerrel bevont granulátumokat dolgozza fel a hortenzia növény alapja körüli talajba. Hagyjuk lassan feloldódni. Tápanyagaik meglehetősen tartósak. Sok hortenzia táplálására szolgáló műtrágya tartalmaz vegyszereket. Ennek ellenére néhány közülük természetes összetevőket tartalmaz. Mindkettő javítja a növény egészségét és ösztönzi a kivételesen hatalmas és gyönyörű virágzást.  A trágyák típusa mellett azt is nagyon fontos tudni, hogy pontosan önnek milyen típusú hortenziája van.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs