2020. május 26.
A híres Converse cipők története

A Chuck Taylor All Star Converse színes történelemmel büszkélkedhet, és az amerikai popkultúra egyik legszembetűnőbb lábbeli-ikonja, amelynek cipőit a fiatal diákoktól kezdve akár Michelle Obamaig mindenki szívesen visel.

[wp_ad_camp_1]

A cég színes történelemmel bír, pont olyan színessel, mint a márka szivárványos cipőcsaládja. Marquis Mills a Converse-t 1908-ban alapította, Massachusettsben, Maldenben. A Converse Rubber Shoe Company a gumi talpú cipő és csizma szakértőjeként kezdte meg tevékenységét. Néhány éven belül a cég elindult az atlétikai lábbeli piacon is, kezdetben olyan sportokat célozva, mint például a tenisz, a netball és a futball (akkoriban a Spalding fedezte a kosárlabda mérkőzéseket). Első kosárlabda cipőjét, a Converse All Star-t 1917-ben adták ki, bár a siker mögött álló férfi, Charles ‘Chuck’ H Taylor, néhány évvel később jött csak képbe. 1936-ban Taylor megtervezte a fehér Chuck Taylor All Star cipők csúcspontját, a Team USA hivatalos cipőjét a berlini nyári olimpiai játékokon megrendezett első olimpiai kosárlabda bajnoksághoz. Sportos, hazafias vörös és kék vonalak voltak a cipőtalpon és a logón, az ikonikus kialakítást az Egyesült Államok katonaságának hivatalos edzőcipőjeként is elfogadták a második világháború idején.

A Converse lenyűgözően sokoldalúvá vált. Áthidalja a vászoncipők és sportcipők közötti szakadékot, mint egy intelligens de mégis sportos alkalmi cipő, és hivatalos alkalmakkor is tökéletes. Kristen Stewart szereti a vörös szőnyegen viselni a Converse cipőket, és a tiszta vonalú Chuck Taylor All Stars  már trendi viselet lehet esküvőkre is. „Megtaláltuk a márkánk legjobb pontját, és ennek köze van a kreatív közösséghez fűződő kapcsolatunkhoz. “- mondta Jim Calhoun, a Converse vezérigazgatója, a Footwear News-nak. Manapság az a prioritás, hogy a márka termékei „művészek számára készüljenek és művészek által ihlettek legyenek”, tette hozzá.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs