2020. szeptember 04.
A hely megváltoztatása a Google Chrome-ban

Előfordulhat, hogy nem szeretné, ha a Google mindig tudná, hol van, mit csinál és merre van, ráadásul a Google Chrome akár meg is oszthatja tartózkodási helyét bármelyik látogatott oldallal!

[wp_ad_camp_1]

A helybeállítások használatával a következőképpen kapcsolhatja ki a tartózkodási helyet a Google Chrome-ban: A böngésző jobb felső sarkában kattintson a hárompontos ikonra, és válassza a Beállítások lehetőséget. Kattintson a Haladó gombra az oldal alján. A Chrome helybeállításait az Adatvédelem és biztonság -> Webhelybeállítások -> Hely menüpont segítségével érheti el. A geolokáció kikapcsolásához ellenőrizze, hogy a Kérdezzen az elérés előtt funkció be van-e kapcsolva. A Chrome általában be van kapcsolva alapértelmezettként. Most egy előugró ablak jelenik meg minden alkalommal, amikor egy webhely meg akarja tudni az Ön tartózkodási helyét, amely lehetővé teszi, hogy blokkolja vagy engedélyezze a webhely használatát.

Ha hamisítani szeretné a tartózkodási helyét, a Chrome-on is megteheti: A böngésző jobb felső sarkában kattintson a hárompontos ikonra, és válassza a További eszközök -> Fejlesztői eszközök menüpontot. Kattintson az Érzékelők fülre. Ha nem látja, akkor engedélyezheti úgy, ha a fejlesztők eszközének jobb felső sarkában található három pont ikonra kattint. Ezután lépjen a További eszközök elemre, és kattintson az Érzékelők elemre. Megjelenik a fül. A Geolocation tulajdonság mellett egy legördülő menü jelenik meg. Itt választhat a rendelkezésre álló helyek közül, vagy beírhatja a kívánt koordinátákat az Egyéb… kiválasztásával. Hozzáadhatja őket a Kezelés gombra kattintva, és válassza a Hely hozzáadása lehetőséget. Tesztelje megváltozott Google helyét úgy, hogy beír valamit a keresősávba. Görgessen le az oldal aljáig, és kattintson a Pontos hely használata elemre, majd ugyanott frissítse a Saját pozícióját. Most látni fogja, hogy a keresőmotor a megadott helyet használja.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs