2020. június 29.
A gyönyörű Karib-szigetek

A holland Karib-szigetek szigetterületei között rejtett drágakövek vannak, ahol a turisták izgalmas kalandokat vagy pihentető kirándulásokat tapasztalhatnak meg. A Holland Királyság egésze, vagyis a hat szigete barátságos lakosairól és laza hozzáállásukról ismert.

 

Ha a turisták kellemes pihenésre vágynak egy tömeg nélküli szigeten, a Sint Eustatius-ra menjenek, más néven Statia-ra vagy Statius-ra. A Karib-térség más részein található nagyobb szigetekkel ellentétben a Sint Eustatius lassú ütemben mozog, és üdvözli a látogatókat, akik élvezhetik a hiteles élményt, a tömegtől mentesen. A modernizáció aligha észrevehető, hiszen a szigeten csak egy város, Oranjestad van, egy bájos hely, ahol vásárolni, enni és kikapcsolódni is lehet. A Sint Eustatiusban az utazók szabadidejüket túrázással, felfedezéssel és búvárkodással tölthetik. A kicsit több izgalmat kereső embereknek júliusban meg kell ellátogatniuk a Statia karneválra, ahol lesz zene, tánc és a legjobb helyi ételeket is megkóstolhatja itt.

A turisták meglepődhetnek, ha megtudják, hogy a Holland Királyság legmagasabb pontja a legkisebb településen, Saba szigetén található. A Mount Scenery vulkánnak otthont adó Saba nem rendelkezik a Karib-térség legjelentősebb homokos tengerpartjaival, ám gyönyörű tájakkal, változatos és élénk ökoszisztémájával vonzza a turistákat. Repülővel vagy vitorlással megközelíthető, Saba közel van a Sint Maartenhez, de ez egy csodás hely a Karib-térségben. Büszkélkedhet egy világhírű merülési helyszínnel is, gyönyörű esőerdős utakkal és rengeteg pihenőhellyel. Ez valóban ideális hely az ökoturizmus rajongói számára. A Bonaire-t szinte kizárólag búvárok látogatják, mivel nincs homokos partja. A sziget körüli a legtöbb merülési hely könnyen megközelíthető. Valójában Bonaire a világon a legfontosabb célpont a parti búvárkodáshoz, mindegyik merülési hely közvetlenül a tengerparton található.

Kapcsolódó bejegyzések

Megosztás

Szerzőről

hunprobalazs